Chestorul Ionel Ispir, aflat de peste doi ani şi jumătate la conducerea Inspectoratului de Poliţie Argeş, judeţ cu peste 12.000 de dosare cu autor necunoscut, vorbeşte într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul“ despre stadiul anchetelor nerezolvate, situaţia poliţiştilor locali, precum şi despre unul dintre cele mai înfricoşătoare cazuri de infracţionalitate organizată petrecute în România ultimilor ani: sclavii descoperiţi în Berevoeşti.

În interviul ce a durat aproape o oră şi jumătate, şeful Poliţiei Argeş a dezvăluit în premieră pentru „Adevărul“ şi faptul că a fost ameninţat de mai multe ori şi că în urmă cu peste 20 de ani a tras într-un infractor care sărise să îl atace.

Câte dosare cu autor necunoscut figurează în prezent în evidenţele IPJ Argeş? Cum vi se pare numărul?

În evidenţele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş figurează 12.138 de dosare cu autor necunoscut, perioada de referinţă fiind din 2004 până în prezent. Nu este un număr mare raportat la totalul infracţiunilor sesizate şi al celor soluţionate. Aş vrea să precizez legat de acest număr total de dosare că majoritatea infracţiunilor cu autor necunoscut sunt furturi cu un pericol social redus şi cu un prejudiciu mic. Este vorba de furturi din/de pe automobile, din boxe, de pe câmp, furturi de păsări şi din anexe gospodăreşti. În ultimii trei ani, infracţiunile cu autor necunoscut în Argeş sunt pe un trend descrescător. Şi vă pot da aici un exemplu comparativ: astfel, dacă în 2013 am înregistrat în judeţ 5.035 infracţiuni cu autori necunoscuţi, în 2015 acestea au scăzut cu 20,5%.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.