Liderul Partidului Popular European din Republica Moldova (PPEM), Iurie Leancă, a anunțat miercuri, în cadrul unui briefing de presă, că în urma consultărilor avute cu membrii partidului său și mai ales după anunțul democratului Marian Lupu de a se retrage din cursa pentru președinția Republicii, PPEM are nevoie "de mai mult timp" pentru a lua o hotărâre în ceea ce privește o eventuală retragere a lui Iurie Leancă din cursa prezidențială.

--------------------------------------------

Liderul Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, cotat drept principal favorit la alegerile prezidențiale, susține că decizia democratului Marian Lupu de a se retrage din cursa electorală a fost sugerată de Statele Unite, informează informează miercuri Radio Chișinău citat de Agerpres.

Retragerea lui Marian Lupu ar fi dovada faptului ca Maia Sandu este un candidat comun convenit în cadrul unei întrevederi pe care Vlad Plahotniuc a avut-o la Washington cu subsecretarul de stat american pentru afaceri euroasiatice, Victoria Nuland, informează miercuri Radio Chișinău.

Fostul premier Iurie Leancă, pro-european, se retrage și el din competiția pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

-------------------------------------------------------

Candidatul PD, Marian Lupu anunță în cadrul unui briefing de presă că se retrage din cursa electorală a alegerilor prezidențiale care urmează să aibă loc în această duminică și o va susține pe Maia Sandu, informează, miercuri, site-ul deschide.md.

„Candidatul care va ajunge în Turul II să fie unul pro-european. Iar candidatul PAS are cele mai mari șanse să-l învingă pe Igor Dodon. Avem rezultate la limită. Împreună cu colegii am decis să mă retrag din cursa electorală. Mesajul pe care îl transmit pentru electoratul PDM, este să sprijine candidatul care are șanse să-l învingă pe candidatul socialist”, a precizat Marian Lupu.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.