Mamele cu o viata profesionala foarte activa au si casnicii mai fericite, arata un studiu recent, contrazicand teoria potrivit careia solicitarile de la serviciu consuma timp si energie, ceea ce face ca membrii familiilor sa aiba mai putin timp de petrecut impreuna si devenind, astfel, mai putin fericiti.

Studiul, publicat in Journal of Family Psychology, arata ca mamele care au un volum mare de munca la serviciu sunt mai multumite de vietile lor conjugale.

“In mod cu totul surprinzator, pentru sotiile care devin mame munca mai multa este asociata cu o crestere a satisfactiei maritale”, spun cercetatorii de la Univeristatea California din Los Angeles si universitatea Utrecht din Olanda.

“Daca o mama are parte de recunoastere la serviciu pentru o munca bine facuta, in cadrul unui proiect important, ar putea impartasi aceste vesti bune cu sotul ei sau si-ar putea dori sa sarbatoreasca acest lucru impreuna cu familia. Experienta pozitiva de la serviciu se extinde asupra celor apropiati”, declara Whitney Botsford Morgan, din cadrul Universitatii Houston, citata de hreonline.com.Integral pe CariereComentarii

sofiat ...si californienii si olandezii sunt cele mai proaste exemple de mediu familial...asa ca studiul lor este neadevarat...mame la serviciu si copii nesupravegheati si needucati, cu apucaturi vazute, imitate si inradacinate din societatea deja degradata de libertinaj, prostitutie, droguri...fara cultura , fara elite, fara educatie in FAMILIE... Daca mamele ar sta sa-si creasca si sa-si educe copiii, tatii ar avea salarii mult mai mari, viata ar avea confort sporit si perpetuarea omenirii care coincide cu scopul vietii noastre, ar fi mai aproape de ce au dorit primogenitorii pamantenilor...dar asta in cazul in care aveti credinta aceasta ! Numai bine !

11 noiembrie 2011 11:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.