Executivul a atacat, la Curtea Constituţională a României (CCR), legea de modificare a OUG 4/2016 privind școlile doctorale, scrie Agerpres.

"Legislația adoptată nu asigură protejarea dreptului de autor, care este un drept de proprietate", precizează sursa citată.

Primul ministru Dacian Cioloş a declarat, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, faptul că regretă decizia pe care a luat-o Parlamentul în privința modului în care se tratează plagiatele.

"Regret decizia pe care a luat-o Parlamentul în privința modului în care se tratează plagiatele. (...) Am luat niște măsuri prin ordonanțe de urgență, în urmă cu ceva vreme, tocmai pentru a crea un cadru clar, profesional, obiectiv, de tratare a acestor cazuri de plagiat. Sigur, nimeni nu contestă și nici eu nu contest nevoia, importanța, utilitatea implicării directe a universităților în tratarea acestor cazuri de plagiat", afirma Cioloș la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

Totodată, şeful Executivului a afirmat că regret demisia preşedintelui Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), Viorel Barbu.

Proiectul Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență 4 / 2016, care stabilește noi reguli pentru școlile doctorale a trecut cu 90 de voturi pentru, 12 împotriva şi 6 abţineri. Responsabilitatea analizării lucrărilor de doctorat va reveni direct universităţilor şi nu Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Decizia a fost adoptată în Senat, luni, 10 octombrie.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.