Ticăloşia ridicată la rang de lege, aceasta este modalitatea prin care o clasă politică coruptă şi ineficientă în administrarea treburilor publice încearcă să se pună la adăpost de mişcări politice care să le ameninţe hegemonia. PSD, PNL, ALDE, UDMR, PMP etc. sunt strâns unite în acest scop şi au votat, la unison, în Parlament o legislaţie care să le avantajeze.

Este vorba despre legea 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor. În iulie 2015, atunci când într-o cârdăşie generală, parlamentarii din toate partidele au votat cu o largă majoritate acest act normativ, se demonstra, încă o dată, că perversitatea politicianului român nu are limite, afirmă ADEVĂRUL. De ce? Cu doar două luni înainte, aleşii neamului voteseră Legea 114/2015 privind modificarea şi completarea Legii partidelor politice nr. 14/2003, prin care liberalizau piaţa politică din România, prin dreptul românilor de a putea înfiinţa partide cu doar trei membrii fondatori. În mod logic, ar fi trebuit ca odată cu deschiderea uşilor „templului politic“, să se ofere şi pârghiile potrivite pentru ca noile partide să poată depune liste de candidaţi la alegerile locale şi parlamentare şi să participe la viaţa politică.

N-a fost aşa, dimpotrivă. Prin Legea 208/2015 parlamentarii au impus liste de semnături pentru ca partidele să poată candida în alegeri, iar pragul de semnături a fost stabilit la 1% din numărul total al alegătorilor (stabilit de autorităţi ca fiind de 18.272.623), valoarea maximă recomandată de Comisia de la Veneţia. Până la apariţia acestei legi, pentru a candida, partidele nu depuneau liste de semnături, în schimb, trebuiau să aibă pentru a putea fi constituite 25.000 de membrii fondatori (adeziuni prezentate în instanţe sub forma unor liste de semnături) în minimum 20 de judeţe. Practic, constată GÂNDUL, vechea legislaţie permitea partidelor să aibă candidaţi cu doar 25.000 de semnături, în timp ce noua lege obligă partidele să prezinte liste cu 200.000 de semnături.

Dacă marile partide se laudă cu sute de mii de semnături de susţinere necesare candidaturii la alegerile parlamentare, USR-ul lui Nicuşor Dan duce o luptă contracronometru pentru a strânge cele 200.000 de semnături care i-ar permite să fie pe buletinele de vot la alegerile din 11 decembrie, susţine JURNALUL NAŢIONAL. Ca de fiecare dată în ultimii ani, liderii politici se acuză reciproc că falsifică sau fură baze întregi cu datele românilor. Cu toate că majoritatea sondajelor creditează USR drept a treia forţă politică a ţării, cu o intenţie de vot în jurul a 10%, Nicuşor Dan şi Clotilde Armand mai au nevoie de 72.000 de semnături în patru zile pentru a candida la alegerile parlamentare.

Strângerea semnăturilor necesare a fost o formalitate pentru PSD şi PNL. PNL a depus la BEC peste 800.000 de semnături, a anunţat luni Alina Gorghiu. Cu forţe noi după ultimele transferuri, PRU a strâns 300.000 de semnături, susţine Bogdan Diaconu, citat de COTIDIANUL. Numărul mare de susţinători a ridicat semne de întrebare în privinţa PRU, iar unele voci de pe scena politică cred că semnăturile pentru patrula lui Vlad Ţepeş ar fi fost strânse cu ajutorul primarilor PSD apropiaţi de Victor Ponta, în condiţiile în care partidul lui Diaconu îşi face campanie cu imaginea fostului premier.

Social-democraţii se tem de faptul că PSD ar putea pierde procente în favoarea PRU din cauză că Victor Ponta le permite să-i folosească imaginea în campania electorală. Victor Ponta deschide lista PSD la Gorj şi, în acelaşi timp, este propunerea de premier a PRU, aminteşte ROMÂNIA LIBERĂ. Partidul România Unită (PRU), unde şi-au găsit adăpost mai mulţi foşti membri PSD, îl prezintă pe Victor Ponta drept propunerea lor de premier la alegerile parlamentare. Campania stradală a PRU îl are în centru pe Victor Ponta, a cărui imagine se află pe toate corturile electorale ale partidului proclamat naţionalist.

Ponta există şi pe listele USR, anunţă EVENIMENTUL ZILEI. Uniunea Salvaţi România a anunţat miercuri candidaţii la parlamentare pentru circumscripţia diaspora. Pe primul loc pentru Camera Deputaţilor se află Manuel Costescu, care a demisionat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Economiei. Acesta este urmat de Nicolae Daniel Popescu, cu domiciliu în Marea Britanie, de Irina Galupă, care locuieşte în Paris, Anca Sawaia, tot în Paris, Adela Miron din Scoţia şi Larisa Stancu. Pe prima poziţie pentru Senat, se află Radu Mihail – Paris, Cerasela Ponta – Roma, Emanuel Stoica – Paris şi Bogdan Marius Ion – Hamburg.


Comentarii

Lingaul Nicusor cati ani iti mai trebuie sa te coci ??Numai uita cu circu cu demolarile si cate ruine ai retinute in Bucuresti,mai baiete trezirea iar Parlamentul fa-l afara eventual la Paris,e mai ieftin !!

14 octombrie 2016 8:15

roman Puneti pe liste.penalii si cei care sant in cercetare de lege,si urmarile se vor vedea ,dupa votare!!!!!

13 octombrie 2016 22:13

Urmasii lui Iliescu candideaza peste tot. Când l-ați împușcat, ursul ăla fugea nebun prin oraș cu gândul doar la pădurea lui. Ați spus că ar fi urmat niște atacuri criminale venite dinspre urs. N-au venit atacurile criminale. Și tot l-ați împușcat. Iliescu a chemat minerii. Au urmat atacuri criminale. Nu l-ați împușcat. L-ați votat. Morala: suntem cea mai de cãcat specie. kmkz

13 octombrie 2016 12:26

Eugen Inca din 1990 FSN-ul inventeaza partide ori de cate ori considera ca este necesar.

13 octombrie 2016 12:17

LUP Nicusor obsedatul asta, impreuna cu coana Clatita, vor strange semnaturile romanilor, cand PCR va fi resuscitat ! Adunatura usr-ista, emana doar Lozinci rasuflate, urat mirositoare, amenintari bolsevice, le sticlesc ochii dupa banii publici...in rest, bla, bla!

13 octombrie 2016 12:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.