Oficialii Bisericii Ortodoxe Române afirmă că n-au realizat şi nici nu intenţionează să desfăşoare un studiu ştiinţific care să certifice vechimea şi originalitatea rămăşiţelor pământeşti ale Sfintei Cuvioase Parascheva. Clericii invocă drept unică garanţie a autenticităţii un document emis la Constantinopol în urmă cu 375 de ani.
Un document vechi din aproape patru secole, păstrat în prezent la Academia Română, este cea mai importantă dovadă, în viziunea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei (MMB), cu privire la autenticitatea moaştelor Cuvioasei Parascheva.

Rămăşiţele mumificate ale femeii ridicată la rang de sfântă în calendarul creştin-ortodox pe data de 14 octombrie adună anual la Iaşi sute de mii de credincioşi. Potrivit oficialilor MMB, trupul sfintei s-ar păstra în formă aproape intactă în Catedrala Mitropolitană din Iaşi, doar tălpile aflându-se la Istanbul. La solicitarea cotidianului „Adevărul“, reprezentanţii MMB au comunicat că, de 375 de ani de când se găsesc la Iaşi, moaştele n-au fost supuse niciodate vreunei expertize ştiinţifice pentru stabilirea vechimii sau a autenticităţii.

Integral pe AdevărulComentarii

Eugen Sfintenia nu prin "expertiza" se constata si nu prin "expertiza" se reconfirma.

13 octombrie 2016 11:50

Mihai prin constanta acum vreo cativa ani au descoperit ca aveau in loc de moaste oase de porc. O analiza adn ar arata daca sunt umane macar.

13 octombrie 2016 8:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.