Fostul primar al Bucureştiului Sorin Oprescu nu a făcut nimic pentru ca o asociere între regia de transport și Astra Vagoane Călători Arad să funcționeze. Actualul edil, Gabriela Firea, dă dovadă de același dezinteres.

O asociere făcută în 2011 între RATB şi Astra Vagoane Călători Arad pentru producerea la Bucureşti de tramvaie moderne, cu podea coborâtă, sub licenţă Siemens, a fost pur şi simplu sabotată de politicienii care au condus Capitala. Practic, regia de transport nu numai că nu şi-a dat deloc interesul pentru ca afacerea să meargă, ci, dimpotrivă, a acţionat în aşa fel încât să fie sortită eşecului.

La un an de la semnarea contractului de asociere, din hala modernizată din incinta Uzinei de Reparaţii Atelierele Centrale (URAC), pusă la dispoziţie de RATB, ieşea primul tramvai modern Imperio Eco, cu toate dotările, inclusiv aer condiţionat. Deşi pentru Bucureşti era un eveniment important, nici primarul Sorin Oprescu şi nici premierul de atunci, Victor Ponta, nu au participat, chiar dacă promiseseră că vor fi prezenţi.

Integral pe România Liberă



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.