Etiopia declară stare de urgenţă ca urmare a tulburărilor violente din ultimele luni, transmite Agerpres. Decizia marchează o înăsprire a poziției Guvernului în fața mișcărilor de contestare care au loc în Etiopia de la sfârșitul anului trecut.

"Starea de urgență a fost declarată după o dezbatere aprofundată în consiliul de miniștri asupra morților și pagubelor asupra bunurilor survenite în țară", a declarat premierul etiopian Hailemariam Desalegn, citat de Agerpres.

Premierul a mai declarat că aceste acte violente pun în pericol nu numai cetăţenii, ci şi infrastructura, centrele de sănătate şi clădirile administrative din Etiopia.

"Avem ca prioritate securitatea cetățenilor. În plus, vrem să punem capăt pagubelor cauzate infrastructurii noastre, centrelor de sănătate, clădirilor administrației și justiției", a declarat premierul.

Evenimentele din statul african reperzintă o mișcare de contestare antiguvernamentală fără precedent în ultimii 25 de ani, organizată de comunitățile oromo și amhara, majoritare în țară, însă care se simt marginalizate de către guvern.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.