Dacă n-aţi apucat să plecaţi în vacanţă vara asta, împachetaţi-vă corturile şi sacii de dormit şi daţi o tură până în Transilvania: pe 25 august începe la Biertan Festivalul de Film Horror & Fantastic Lună Plină, aflat la a cincea ediție. Puteți ajunge oricând de vineri până duminică - nu se supără nimeni.

Filmele vor fi proiectate în Grădina Méliès, Cinema Vertigo, Sala Karloff și la terasa „La Țăruș”, iar meniul care vă aşteaptă (şi nu mă refer la târgul de produse tradiţionale) e suculent şi variat.

Din competiţia de lungmetraje n-ar trebui să rataţi Mi Gran Noche, cea mai recentă producție semnată Álex de la Iglesia, o comedie dementă care se petrece într-un studio de televiziune, la filmările unei emisiuni de Revelion - genul ăla de show kitsch şi colorat pe care îl ştiţi prea bine, cu vedete ofilite (Rafael, un soi de Gică Petrescu spaniol al cărui șlagăr din anii ‘60 dă și titlul filmului), machiaj strident, rochii cu paiete şi decoruri cu mult sclipici. Filmul aduce laolaltă într-un mix ameţitor rivaliltăţile dintre vedete, şantajul şi protestele sindicale într-o satiră flamboaiantă la adresa show-biz-ului - e ca şi cum Almodovar ar fi luat scena care deschide La Grande Bellezza şi ar fi transformat-o în lungmetraj.
Integral pe Scena9Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.