Poziţia ţărilor care se opun în mod continuu aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen este incorectă, dar şi dăunătoare pentru solidaritatea în cadrul UE, de aceea Cehia e alături de Bucureşti şi Sofia în lupta pentru înlăturarea acestor bariere, a declarat, marţi, vicepremierul şi ministrul de Externe al Cehiei, Karel Schwarzenberg, într-o conferinţă comună susţinută împreună cu omologul român, Teodor Baconschi."Sunt o persoană care spune direct şi deschis că sunt împotriva acelor state care în mod continuu se opun intrării României şi Bulgariei în zona Schengen pentru că nu consider că e o abordare corectă ca după îndeplinirea tuturor condiţiilor necesare aderării la zona Schengen dintr-o dată au descoperit că ar mai fi alte noi condiţii pentru această aderare. Este vorba de o aderare inegală şi care este foarte dăunătoare pentru solidaritatea din cadrul UE. De aceea, alături de Bulgaria şi România, luptăm ca aceste bariere să fie înlăturate", a afirmat oficialul ceh, aflat marţi într-o vizită la Bucureşti.

În concluziile Consiliului European desfăşurat duminică la Bruxelles a fost introdusă, la propunerea preşedintelui Consiliului, Herman Van Rompuy, o referire la necesitatea găsirii până la sfârşitul acestui an a unei soluţii privind aderarea Bulgariei şi României la Schengen în două etape: în luna martie 2012 cu frontierele aeriene şi maritime, iar în iulie 2012 şi cu cele terestre.
Integral pe AgerpresComentarii

J. Maz Olanda este singura țară care se opunue de ani de zile intrării României și Bulgariei in spațiul Shengen fiindca nu doresc ca traficul maritim Asia/Orientul Mijlociu să folosească porturile Constanța și Varna. Aceste două porturi ar reduce substanțial veniturile porturilor olandeze, care astfel continuă să preia activitatea comercială aproape totală venind din această parte a lumii inspre UE. Este deci vorba de lăcomia olandezilor și nu de alte motive pe care aceștia le invocă!

3 iulie 2021 15:44

Omul plictist Multumin pentru delicatete, domnule ministru. Intre noi fie vorba, nu stiu daca chiar crezi ce spui, insa sprijinul pe care ni-l acorzi, fie si declarativ conteaza, fie si pentru starea de spirit.

4 martie 2013 15:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.