Recrudescenţa atentatelor pe întregul glob a devenit o ameninţare pentru creşterea economică mondială, au avertizat duminică miniştrii de finanţe din G20, transmite AFP citată de Agerpres.

La încheierea unei reuniuni de două zile la Chengdu, în sud-vestul Chinei, miniştrii de finanţe din G20 "au condamnat în cei mai duri termeni recentele atacuri teroriste" survenite în lume. Ei au inclus terorismul printre factorii care complică mediul economic mondial, potrivit unui comunicat final.

"Este o noutate: lumea a cunoscut deja atacuri teroriste (...) dar astăzi multitudinea acestor atentate creează o situaţie de incertitudine" cel puţin la fel de nocivă pentru economie "ca tulburările regionale sau ca un conflict regional", a declarat la rândul său ministrul de finanţe francez Michel Sapin.

În mai, în Japonia, miniştri de finanţe din G7 au căzut de acord să-şi intensifice ofensiva împotriva finanţării terorismului, prin schimburi crescute între serviciile de informaţii şi printr-o mai bună colaborare în punerea în aplicare a sancţiunilor financiare, cum ar fi îngheţarea conturilor bancare, precum şi prin întărirea Gafi (grupul de acţiune financiară privind spălarea capitalurilor).

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.