Jumătate din parcul de autoutilitare din România ar putea rămâne fără anvelope de iarnă, din cauza actualei crize de anvelope de iarnă pentru acest tip de vehicule, potrivit estimărilor unor distribuitori de anvelope.

"În prezent este o criză de anvelope pentru autoutilitare uşoare, cu masa sub 3,5 tone, precum Dacia Papuc, Fiat Doblo, Renault Transit, Ford Transit şi altele, inclusiv pentru microbuzele de transport de călători gen Maxi Taxi şi dubiţe", a declarat pentru gândul Denis Duţescu, şef service în cadrul Binar Impex, unul dintre cei mai mari distribuitori de anvelope. Legislaţia care intră în vigoare de la 1 noiembrie prevede dotarea cu anvelope de iarnă şi a autovehiculelor cu 3,5 tone care circulă pe porţiunile de drum cu zăpadă, gheaţă sau polei. (...)"Ţin pe stoc şase bucăţi de anvelope pentru Dacia Papuc. Cine ştie ce pile apar"

Pe de altă parte, distribuitorii de anvelope spun că sunt câteva mărci de autoturisme pentru care stocurile de cauciucuri de iarnă sunt reduse.

"Nu se găsesc anvelope de iarnă pentru Dacia Papuc. Eu am şase bucăţi pe care le ţin pe stoc, în caz că apar cine ştie ce pile", mărturiseşte zâmbind un distribuitor de anvelope.

Nici posesorii de Matiz nu au mai mult noroc. "Anvelope de iarnă 155/65R13 pentru Matiz se găsesc destul de rar. Dacă vrei 50-60 de anvelope pentru Matiz, nu găseşti", spune un distribuitor engros de anvelope.
Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.