"Marea Neagră este, în mod particular, o componentă importantă a securității euro-atlantice. Nu trebuie să existe dubii în acest caz. Din păcate, aici, în regiunea Mării Negre, am asistat în ultimii doi ani la schimbări dramatice în ceea ce privește mediul de securitate, începând de la anexarea ilegală a Crimeii și continuând cu destabilizarea regiunii Donbas. Pentru a îmbunătăți apărarea, am prezentat propuneri pentru consolidarea prezenței maritime și aeriene în regiunea Mării Negre. Pe baza deciziilor pe care le-am luat, aștept propuneri substanțiale din partea autorităților militare NATO la reuniunea miniștrilor Apărării din octombrie, pentru dezvoltarea unui cadru întărit privind prezența navală și aeriană"

"Ca aliat de primă linie, România continuă să fie martoră la creșterea provocărilor de securitate în regiune. Am văzut desfășurările îngrijorătoare de tehnică militară ale Rusiei în vecinătatea Crimeii anexate ilegal și am fost țintă a declarațiilor agresive ale Rusiei, inclusiv de la nivel înalt. În acest context, este nevoie de construirea unei apărări mai puternice și mai adaptate și adaptarea unei posturi de descurajare, care include o prezență credibilă și persistentă a NATO pe flancul estic. Sunt convins că, prin aplicarea integrală, aceste decizii vor asigura un sistem coerent de apărare de la Baltică la Marea Neagră, protejând țările noastre, popoarele noastre și evitând acțiunile ostile din cauza unor lucruri înțelese greșit"

"Salut și decizia privind declararea capabilității operaționale inițiale a sistemului antirachetă. Inaugurarea sistemului antirachetă de la Deveselu în luna mai demonstrează angajamentul Statelor Unite ale Americii și României pentru dezvoltarea capabilității NATO, ca parte a apărării noastre colective"


Comentarii

demostene MAi bibicule, du-te si fa nani! Auzi la el: Astept propuneri substantiale din partea NATO!!! Ha, ha, ha.... TAre tipu!!! Cred ca are crize de memorie!!!!! Ai uitat ca te-au instruit baietii in "concediile" tale in SUA?????

9 iulie 2016 21:03

un cetatean Dar,Romania,nu are nici o parere,la aste aranjamente,strategice!?Specialistii armatei romane,ce stau de atitia ani in teatre de operatiuni in strainatate,nu au nici o propunere!?De ce Conducatorii nostrii nu foloesesc in dialogurile lor diplomatice si parerile specialistilor romani in materie de securitate militara!? E grav,ca numai asteptam de la altii pareri,fara ca noi sa avem o parere proprie! Al cui e interesul?Al strainilor sau al nostru,in materie de strategii militare sau de orice fel!?De aici se vede ca indiferenta,afisata,arata,obedienta,slabiciune,slugarnicie,si lipsa de orice interes de natia ta ce o reprezinti ca conducator!!

9 iulie 2016 11:21

un ardelean Care...propuneri sasule ? Poate.... ordine !

9 iulie 2016 9:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.