Românii care vor să plece în străinătate au două posibilităţi pentru a se asigura din punct de vedere medical atunci când îşi fac concediul în străinătate: cardul european de asigurări, pe care îl pot obţine doar cei care îşi plătesc contribuţia la sănătate şi asigurarea medicală.

Faţă de anii precedenţi, numărul românilor care solicită cardul european de sănătate a crescut. Asta pentru că cei care achită banii, lunar, la sănătate, preferă să fie siguri că, dacă au un necaz în străinatate, pot prezenta document şi obţin asistenţa medicală de urgenţă necesară, fără a fi nevoiţi să scoată bani din buzunar, aşa cum se întâmplă în cazul asigurării medicale.

„Este suficient să se prezinte la spitalele publice din statul în care au mers în vacanţă şi să-l prezinte. Ulterior, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) decontează tratamentul, tranzacţiile fiind făcute între autorităţi”, au explicat oficialii CNAS, precizând că cei care au asupra lor cardul european beneficiază de serviciile medicale din sectorul public în exact aceleaşi condiţii ca cetăţenii ţării în care călătoresc.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.