Un bărbat din Belarus aflat pe o barcă improvizată ce plutea în derivă pe Marea Neagră, în dreptul localităţii Mangalia, a fost salvat de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă, au informat marţi reprezentanţii instituţiei.

"În data de 03.07.2016, ora 23.11, a fost detectată, cu ajutorul sistemului de supraveghere SCOMAR, o ambarcaţiune de mici dimensiuni ce plutea în derivă la aproximativ 12 mile marine, pe direcţia localităţii Mangalia. Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit cu ambarcaţiunea MAI 2114 din cadrul G.N. Mangalia şi au identificat o barcă improvizată (construită pe un corp de lotcă, cu acoperiş, catarg cu pânză şi bidoane) în care se afla o persoană de sex masculin", potrivit unui comunicat remis presei de purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Alexandru Ion.

Conform acestuia, bărbatul a fost adus la bordul navei poliţiei de frontieră şi, fiindcă prezenta semne de deshidratare şi hipotermie, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar ambarcaţiunea a fost remorcată până în portul Mangalia.

În urma verificărilor s-a constatat că persoana în cauză este cetăţeanul G.V., din Belarus, în vârstă de 56 de ani, acesta declarând că a plecat la sfârşitul lunii trecute din Ucraina, de pe o plajă aflată la 30 de kilometri de Odessa, la bordul mijlocului naval improvizat, intenţionând să ajungă în America de Sud.

Bărbatul, care a fost externat şi se află în afara oricărui pericol, a fost predat marţi Serviciului pentru Imigrări Constanţa pentru continuarea cercetărilor. În cauză poliţiştii de frontieră constănţeni fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.