Crescătorii de animale pentru carne din România au realizat producţii mai mari în 2015, creşteri semnificative fiind înregistrate la producţia de carne de vită şi la cea de ovine şi caprine, în timp ce producţia totală de lapte şi cea de ouă s-a redus, fermierii orientându-se spre producţia de lapte de calitate superioară, arată datele comunicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Producţia de carne de ovine şi caprine a crescut anul trecut cu 91,5% faţă de 2014, până la 9.256 de tone, în timp ce producţia de carne de bovine a urcat anul trecut cu 52,3%, la 44.471 de tone.

O creştere mai modestă, de doar 1,7%, s-a înregistrat la producţia de carne de porc, până la 330.467 de tone.

Creşteri similare au fost înregistrate şi la numărul de capete sacrificate din fiecare specie, în condiţiile în care greutatea medie a variat nesemnificativ.




Integral pe Adevărul



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.