Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a criticat, luni, la TVR1, activitatea instituţiilor implicate în combaterea evaziunii fiscale şi a precizat că el este interesat de "averile care scapă taxării", potrivit Agerpres.

"Nu pot să fiu mulţumit în momentul în care văd că o acţiune sancţionatorie a organelor fiscale - Gardă Financiară, Administraţie, Vamă - atinge neapărat mica taxare. Nu mă mulţumeşte în niciun fel să văd o armată de inspectori fiscali care răvăşesc florile într-o piaţă. Nu aceasta este problema mea neapărat. Mă interesează averile care scapă taxării, mă interesează tonele de legume şi de fructe care intră în fiecare zi în România", a spus Ungureanu.
În context, el a menţionat ca domenii unde Garda Financiară trebuie să intervină mai bine în domeniul evaziunii fiscale din comerţul cu legume şi fructe, combustibili, alcool. "Sunt domenii unde intervenţia organelor fiscale, a vămii, a administraţiei, a Gărzii Financiare nu se face vizibilă", afirmat şeful Executivului, la TVR1. De asemenea, premierul s-a arătat nemulţumit de combaterea fraudelor în domeniul returnării de TVA.

La iniţiativa UNPR, în dezbaterea Parlamentului a intrat un proiect prin care se propune instituirea unei taxe de solidaritate de 1% pe an aplicată averilor mari, însă propunerea este blocată în Legislativ. În schimb, în cadrul Fiscului există o structură de control a averilor mari, dar nu în sensul legii cerute de UNPR, ci pentru impozitarea cu 16% a veniturilor nedeclarate, în baza diferenţei între veniturile declarate şi bunurile deţinute de contribuabil.

Integral pe România LiberăComentarii

livia Averile care scapa impozitarii,din vina criminalitattii si infractionalitatii regimului mafiot Traian Basescu sunt ale: 1. "Ioana Basescu,case in sat Creatza ,jud.ILFOV; 2.Blocul Udrei Elena din str.Frederic Chopin numărul 9B ,cu aparatamentele subevaluate, 3.Casa subevaluata ,si conturile din strainatate ale lui Blejnar Sorin, 4. Conturile din strainatate ale contrabandistilor Traian BASESCU, Boc emil Udrea Elena,Dragoi dan, Mustea, 5.Averile nedeclarate ale famigliei Ungureanu Stefan..

6 martie 2012 14:14

Cretinului razvan 6 martie 2012 8:01 Am decis că e momentul să slobozesc o diaree în gura ta, așa ca să te saturi, boule!

6 martie 2012 10:24

pupinbase @razvan, nu era (este) nevoie de opozitie pt adoptarea acelei legi - asumarea raspunderii guvernului a functionat bine, merci in multe alte cazuri. Concluzia: puterea n-a dorit legea. Stiu ca stii, da` tu ai alta treaba pe-aici.

6 martie 2012 9:46

cititor te intereseaza si cele ale ungurilor care au ajuns primari si fura fara jena in vazul lumii?incearca si la CAREI daca ai curaj destul!

6 martie 2012 8:49

ION AI VAZUT SOLUTIILE??? TI LE DAU OAMENII SIMPLI. NU TREBUIE SA FII EXPERT BOULE. TREBUIE DOAR SA LE APLICI.

6 martie 2012 8:16

razvan Pina cind Parlamentul nu aproba Legea responsabilitatii fuiscale, cea prin care oricare cetatean E OBLIGAT sa isi justifice averea, nu puteti face nimic! Cum o sa poti pedepsi pe cineva DOAR prinzindu-l ca da/ia spaga in flagrant, cind el iti ride in nas cu averi de milioane facute din salarii de bugetar de cite mii de lei? Cel putin americanii nu spun ca ai facut averea "ilicit", ci doar ca ai averi nejustificate PRIN IMPOZITELE PLATITE. Si, deci, trebuie sa platesti impozit pe TOT ce nu poti justifica! Ca ajungem ca in cazul Salam sau Minune: averi de zeci de milioane, dar venit de citeva sute de lei. Sau tigani cu castele, dar pe ajutor social... Si nu uitati CINE a blocat, deocamdata, legea: Opozitia socialista! De dragul "poporului", desigur, si a "principiilor democratice"

6 martie 2012 8:01

Aurel Ia top 500 la maruntit si medicii care iau spagi cat 50 de salarii pe luna si vezi averile care scapa taxarii . Cunosc un chirurg de 48 de ani din Cluj , care are 1500 de euro salariu si o avere de vreo 5 milioane de euro , facuta din spagi .

6 martie 2012 7:36

ROMANI din ROMANIA INCEPE cu :BASESCU ,EBA, Videanu ,Berceani , Boc , UDREA ,FALCA si etc

6 martie 2012 7:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.