Șoferul care se afla la volanul autocarului care s-a răsturnat vineri în Brașov, în timp ce efecua o cursă de la Iași spre Arad, avea un obicei periculos în timp ce conducea, care citează persoane din anturajul acestuia.

Reporterii au mers în Valea Adâncă, localitatea de domiciliu a lui Andrei Popa și a lui Ilie Cojocaru. Un șofer care a fost coleg cu cei doi a dat amănunte despre ei și despre microbuzul care a pornit vineri în zori într-o cursă fatidică.

Bărbatul a spus că Andrei Popa, cel care se afla atunci la volan, obișnuia să scoată din viteză autovehiculele în timp ce acestea rulau la vale. Cel mai probabil, a frânat din când în când, fapt care a dus la încălzirea ferodourilor roților și la rămânerea fără frâne. Disperat, șoferul ar fi încercat să introducă autovehiculul într-o treaptă inferioară de viteză ca să-l oprească, dar nu a reușit. Atunci ar fi tras și frâna de mână, dar mașina nu s-a oprit în timp scurt, așa că ar fi încercat să o încetinească izbind-o de parapetul care separă sensurile de circulație.

Bărbatul a mai precizat că Andrei Popa nu mai lucrase pe microbuzul tip Volvo până atunci, mașina fiind folosită de Ilie Cojocaru, cel care o și condusese de la ora 5 dimineață până la amiază.


Comentarii

Socotitorul Are mare dreptate colegul acelui nefericit sofer. Acest obicei PROST il gasesti la multi soferi. Motivul e lesne de inteles : economia de combustibil. E fals si e foarte periculos. O asemenea greseala te poate costa VIATA. Si eu am trecut odata printr-o asemenea situatie. Am avut noroc ca-n santul in care am aterizat erau plini de arbusti taiati si aproape ca n-am simtit socul.

19 iunie 2016 17:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.