Magistrații Curții de Apel Iași au dispus, vineri seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a rectorului Universității "Petre Andrei" din Iași, Sorin Bocancea. Dispoziții similare au fost date și în cazul prof.univ.dr. Cristian Bocancea și a lectorului Mark Bucuci, de la Universitatea "Petre Andrei" din Iași.
Cei trei profesori au fost reținuți joi seara, după ce în cursul aceleiași zile procurorii anticorupție au efectuat cinci percheziții domiciliare și la sediul UPA din Iași.
Rectorul UPA, Sorin Bocancea este acuzat de DNA de favorizarea făptuitorului, instigare la fals intelectual în formă intelectuală, instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Fratele acestuia, Antonie Cristian Bocancea, este acuzat, în calitate de profesor la aceeași universitate, de favorizarea făptuitorului, fals intelectual în formă continuată, fals materiale în înscrisuri oficiale. La rândul său, lectorul Mark Bucuci este acuzat de favorizarea făptuitorului și fals intelectual în formă continuată.Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.