Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, că moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Cioloș are avantaje, dar și dezavantaje, pe care le-a detaliat.

''Guvernul și-a dat măsura incompetenței după ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni. ALDE a fost singurul partid care a avut curajul să spună, președintelui că (n.r. guvernul tehnocrat) este o soluție forte proastă și că nu va funcționa, și se dovedește că e așa.Sigur ca la acest lucru s-a adăugat și lipsa de competență a multora dintre cei care formează cabinetul actual. Crizele s-au succedat lanț. La Ministerul Sănătății, criza bebelușilor din Argeș, criza dezinfectanților. La Ministerul Agriculturii, am trecut de 1 iunie, nu s-au plătit nici până astăzi subvențiile. La Ministerul Transporturilor, la Fondurile Europene.Întrebarea logică este: va fi moțiune sau nu va fi moțiune?''

Potrivit șefului Senatului, decizia de a schimba Executivul condus de Dacian Cioloș poate ține de un calcul politic cinic.

''Trebuie să stăm să cântărim ce se întâmplă pentru că în ambele cazuri nu avem numai avantaje, pentru că atunci era simplu de decis. Ce avem în situația în care menținem guvernul acesta: toate destructurarea asta, toate rezultatele bune care s-au obținut în ultimii ani riscă să se ducă pe apa sâmbetei. Adică, dezastrul continuă și se amplifică. Până la urmă e un calcul politic cinic pe care unii pot să-l facă. Eu privesc altfel - consecințele le suportă românii. Nici Dragnea nici eu nu mergem pe ideea ''lăsăm guvernul ca să-și arate și mai mult incompetența''.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat și care este riscul în cazul în care moțiunea de cenzură ar trece.

''Problema este instabilitatea care se produce după. Președintele, după cum știți, întervine în această situație. Pe cine numește președintele? Nu avem siguranța că președintele, așa cum a facut-o înainte, nu a acceptat practic să recunoască majoritatea care există în Parlament'', a spus Călin Popescu-Tăriceanu.


Comentarii

Mihai Jos si cu iohanis impreuna cu guvernul lui!!! Unde va este coloana vertebrala?

8 iunie 2016 22:51

Cititi asta In aceasta guvernare au iesit la iveala foarte multe probleme care pana acum erau tinute ascunse. Lumea nu vede ca vinovata a fost vechea clasa politica si crede ca actualul guvern este de vina. Chiar va este mai bine daca o sa se fure in continuare , o sa moara oameni in spitale atata timp cat voi nu stiti de probleme? Guvernul actual se lupta sa repare greselile si capcanele lasate de vechea clasa politica in timp ce este incurcata non stop de PSD si ceilalti corupti.

8 iunie 2016 10:53

gica,contra Nu pot sa cred ca un guvern de oameni scoliti ,neanregimentati politic conduc mai prost decat niste guralivi hoti si penali Acuzele lui T. sunt subtiri si vin din trecutul politic atat de laudat

8 iunie 2016 5:18

COMUNISTU' N-o mai dati de gard. Trantiti guvernul asta, respingeti propunerile presedintelui dace nu va convin si sa mergem la anticipate. Ca tot cam in toamna ajungem, dar macar scapati romanii de stress si de incompetenti.

8 iunie 2016 1:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.