Profesorul Adrian Streinu Cercel, șeful Institutului Matei Balș, a declarat joi, la Antena 3, că salvează vieți utilizând medicamente generice, asta în timp ce doctorul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie, declară că există medicamente generice care nu-și fac efectul.

"Faceți, vă rog, teste și la medicamente! Știu medicamente generice al căror import e protejat de politicieni care nu-și fac efectul. Deloc nu au efect! Sunt convins că vorbim despre același lucru! Mor oamenii din această cauză", a explicat Cîrstoveanu.

„Cred că ar trebui să revenim asupra interviului dat de domnul doctor Cîrstoveanu și să explice la ce anume s-a referit”, a spus Adrian Streinu Cercel, joi, la Antena 3.

„Eu sunt convins că domnia sa (doctorul Cătălin Cîrstoveanu - n.red.) a avut în minte infecțiile nozocomiale, adică cele din spitale, unde sunt o serie de probleme din punct de vedere al sensibilității la antibiotice și din păcate a pierdut din vedere celelalte două categorii de infecții, respectiv cele comunitare și cele asociate îngrijirilor de sănătate, unde medicamentele amintite sunt deosebit de eficiente”.

Potrivit lui Adrian Streinu Cercel, „avem în jurul nostru și în noi de 10 ori mai multe bacterii decât propriile noastre celule”.

„Aceste bacterii sunt cele care ne protejează pe dinafară, pe dinăuntru, ne ajută să digerăm alimentele și fabrică vitaminele pentru noi. Noi conviețuim cu bacteriile. Dacă ne apucăm să le distrugem cu antibiotice vom face găuri în acest scut și o serie de germeni oportuniști va lua locul acestor bacterii care sunt bune”, a spus el.

„Un antibiotic iese o dată la 10 ani și în momentul de față avem o mare criză de antibiotice care să fie utile pe germenii de spital, care sunt multirezistenți”, a mai spus el.


Comentarii

internaucu` Uite dom`le ce se intampla cand "te bagi" in lucruri la care NU TE PRICEPI !!! unu` zice de una, altu` zice de cu totu` altceva, iar toata lumea este fericita ca si-a exprimat ....golul din ceea ce poarta pe umeri pe post de umbrela !!!

13 mai 2016 8:59

carmen Dl dr. Cirstoveanu aveti dreptate. Productia de medicamente a Romaniei a fost stopata de smecherii si tradatorii de tara. De ce ? Sa le preluam de la altii cu toate defectele posibile. VERIFICATI MEDICAMENTELE

13 mai 2016 8:17

gica,contra Bolnavi stati linititi la locurile voastre Efectul Placebo se manifesta din plin !

12 mai 2016 21:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.