Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Întrucât doreşte să candideze independent, primarul din Voluntari, Florin Pandele, a fost dat afară din PSD. A fost exclus chiar de Gabriela Firea, soţia sa, şefa organizaţiei PSD din Ilfov şi candidat PSD la Primăria Capitalei. În cazul în care nu ar fi fost exclus şi şi-ar fi dat demisia, conform legii, Pandele pierdea şi funcţia de primar. Conform Statutului PSD, excluderea lui Pandele a fost decisă de filiala PSD Voluntari şi aprobată ulterior de PSD Ilfov – organizaţie condusă de Gabriela Firea.

Candidatul PNL la Primăria oraşului Voluntari, Florin Secară, citat de ADEVĂRUL, spune că Florentin Pandele a fost exclus din PSD chiar de soţia sa, Gabriela Firea, preşedinte PSD Ilfov. „După cum ştiţi, primarul din Voluntari, Florentin Pandele, încearcă să îi inducă în eroare pe locuitorii oraşului şi s-a înscris în cursa pentru primărie din postura de independent, deşi până recent a fost membru al PSD. Potrivit legii, un primar îşi pierde mandatul dacă acesta demisionează din partid, dar şi-l păstrează dacă este exclus.

Pentru a se înscrie ca independent la alegeri, Pandele a găsit o soluţie foarte ingenioasă: fiind membru al PSD Ilfov, organizaţie condusă de soţia sa, Gabriela Firea, aceasta şi-a exclus din partid propriul soţ! Potrivit statutului, un primar poate fi dat afară din partid de organizaţia judeţeană din care face parte. Domnul Pandele a rămas fără PSD, dar ce contează dacă îţi păstrezi funcţia de primar?”, se precizează în comunicatul de presă semnat de candidatul PNL la Primăria Voluntari, Florin Secară.

Secară precizează că acest lucru i-a fost confirmat inclusiv de prefectul judeţului Ilfov, care i-a oferit „un răspuns tragic-comic pentru cuplul Pandele-Firea“: „Partidul Social Democrat- Organizaţia Voluntari ne-a adus la cunoştinţă că începând cu data de 07.04.2016, domnului Florentin Pandele i-a fost retras sprijinul politic şi a fost exclus din rândul membrilor Partidului Social Democrat“. EVENIMENTUL ZILEI anunţă că PSD şi-a desemnat un alt candidat la Primăria Voluntari, iar Florentin Pandele candidează din postura de independent.

 „Ca urmare a deciziei lui de a candida independent, organizaţia PSD Voluntari a luat această hotărâre pe care mi-a transmis-o, iar eu, în calitate de preşedinte al PSD Bucureşti şi Ilfov, a trebuit să avizez această hotărâre”, a declarat Gabriela Firea. „Decizia a fost justificată prin faptul că nu doreşte să folosească procentele partidului pe care soţia sa îl reprezintă la cel mai înalt nivel (PSD- n.red.), eu fiind membru în Biroul Permanent naţional”, a explicat Gabriela Firea, la ANTENA3.

 În speranţa că va mai atenua din ridicolul situaţiei, Pandele s-a grăbit să se declare de acord cu măsura luată de pesedişti: „Nu pot să spun că mă avantajează statutul de candidat independent, pentru că pornesc de la zero, nu mai beneficiez de scorul partidului la nivel naţional. Deşi cu strângere de inimă, am luat această decizie pentru a nu-i face rău soţiei mele, care este candidatul PSD la Primăria Generală a Capitalei, dar şi pentru a nu fi acuzat că mă folosesc de procentele partidului în care soţia mea are o funcţie importantă”. CURENTUL aminteşte că Florentin Pandele are 55 de ani şi este, din anul 2000, edilul oraşului Voluntari.

Dincolo de explicaţiile trase de păr ale lui Florentin Pandele, cert este, după cum afirmă NAŢIONAL, că acesta concurează, ca independnet, vezi Doamne, împotriva unui candidat de paie pus de PSD în Voluntari, în timp ce nevasta-i aspiră la Primăria Capitalei. Iar dacă va câştiga, amorul pe care-l nutreşte atât faţă de soţie cât şi faţă de PSD, declarat deja în mod public, îl va face fără îndoială pe Pandele să revină în PSD. Împreuna cu noul său mandat de primar, evident. Şi uite aşa împacă PSD-ul şi capra, şi varza, ba pe deasupra contribuie şi la menţinerea unităţii în familie.


Comentarii

Ion Si de ce va doare pe voi capul cum candideaza Pandele?Independent ,sau in PSD .Daca vreti il votati daca nu ,nu! Succes la vot!

11 mai 2016 23:52

Gicu Ce contează in ce farfurie se afla "ciolanul"?..... PSD, partidul hotilor.

11 mai 2016 18:54

carmen Si cati nu au divortat ca DNA sa nu mai recupereze prejudiciul in cazul infractorilor. Niste soiosi.

11 mai 2016 18:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.