Miza României la summitul NATO de la Varşovia este să consolidăm prezenţa alianţei pe flancul sudic, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în Afganistan, adăugând că "situaţia din proximitatea României ne cere să solicităm sprijin din partea aliaţilor noştri" şi că greul va începe după summit.

"Peste două luni, aliaţii din NATO ne vom reuni la Varşovia şi vom avea multe de discutat. Vom discuta şi despre Afganistan. Dar miza noastră la Varşovia este să consolidăm prezenţa NATO în România, în special pe coasta de vest a Mării Negre, în spiritul în care a fost creat NATO acum mai bine de 60 de ani. Situaţia din proximitatea României ne cere să solicităm sprijin din partea aliaţilor noştri. Dar cerem acest sprijin tocmai pentru a putea să continuăm să ajutam la rândul nostru şi să fim utili pe plan internaţional", le-a spus preşedintele Klaus Ioahnnis soldaţilor români aflaţi în teatrul de operaţiuni din Afganistan.

Şeful statului a precizat însă că greul va începe abia după summit, pentru că procesul de reformare a armatei trebuie să continue.

"Însă greul va urma după Varşovia. Vom avea multe de făcut, în reformarea, în continuare, a Armatei, înzestrarea ei şi creşterea calităţii vieţii militarilor. Voi, cei care aţi fost în teatrele de operaţii, aţi fost în prima linie de interoperabilitate. Nu doar că aţi văzut, dar aţi luptat împreună cu armate performante, bine dotate şi cu militari bine motivaţi. Vă veţi reîntoarce în ţară cu o zestre profesională solidă - principalul câştig în viziunea mea - şi de care vom avem nevoie pentru a aplica deciziile care se vor lua la Varşovia", a mai spus preşedintele.


Comentarii

Adi Ba nu, avem aliati vecini si prieteni: Marea Neagra!

2 mai 2016 21:59

Rusia nu va ataca NAT.Dar e bine sa mai incetinim cu reformele sociale,ca ne trebuie bani pentru NA A dracului propaganda,sa iertati! NATO ne-a refuzat ,zicem noi, si ne-a admis dupa ce ne-am caciulit,UE,ne- pus la zid,sa vundem solul si subsolul-Mandela a fost mare ca a lasat averile tarii la colonislisti si el a luat puterea -si cu umilinte ,ne-a primit.Acum NATO vrea sa se apropie de rusi si noi ii rugam.Ce calcule startegice facem noi,de vedem in Rusia atacatorul nostru ?Cat timp vom mai manevrea cu politica ? Sa o spunem pe-a dreapta,ne-am inscris in joc,sa jucam dupa muzica! E asa greu !

2 mai 2016 9:37

gabrielresourcesgolb@gmail.com Gresit! Romania NU ARE ALIATI! NU ARE ARMATA!!!! Sa fim seriosi..... cu 14.000 de angajati nu inseamna Armata... Ci doar simpli slujbashi, cu leafa lunara si eventual diurna penbtru iesirile pro+NATO in SUGRUMAREA ALTOR TERITORII, deci un fel de mercenari!!!!! Altceva domnule Florida-Johannis???

2 mai 2016 1:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.