Când vine vorba despre mâncare, puţini doctori sau nutriţionişti îţi spun care sunt cu adevărat efectele unor preparate culinare asupra organismului. Cu toate acestea, presa britanică notează că, dacă consumi ocazional cartofi prăjiţi cu ketchup, vei avea de câştigat.

Cu toate că pare surprinzător, medicii din Germania afirmă că acest fel de mâncare are efecte benefice asupra vieţii amoroase şi, în general, asupra sănătăţii. Acest lucru se întâmplă deoarece roşiile conţin licopen, un antioxidant asociat cu un risc redus de cancer la prostată, substanţa contribuind la funcţionarea generală a glandei cu rol important în activitatea sexuală. Mai mult, sucul de roşii procesat este mai bun decât cel proaspăt fiindcă presupune o concentraţie mai mare de licopen.

Integral pe AdevărulComentarii

mircea Ziaristul a tradus si el cat l-a dus mintea :) Legatura dintre cartofi prajiti si ketchup este urmatoarea: licopeina este liposolubila, adica pentru a fi utilizata de organism este nevoie sa fie prezente in stomac niste substante capabile sa descompuna grasimile. Ketchup-ul sau rosiile nu contin grasimi astfel ca a consuma doar aceste produse va face ca licopeina sa nu fie utilizata de organism. In momentul in care se mananca ketchup sau rosii impreuna cu alta mancaruri care contin grasimi (ulei de pe cartofi prajiti, alte surse de grasime, etc.) atunci in stomac sunt trimise si substante care pot descompune grasimea si implicit si licopeina care, astfel va putea fi folosita de organism. Si slanina cu rosii sau untura pe paine cu ketchup au acelasi efect :)

29 februarie 2012 12:05

ecologist Efectul cel mai benefic e pt. portofelul celor care vand mizeria asta.

29 februarie 2012 7:51

eina ok, si ce treaba au cartofii?Am putea consuma doar ketch-up-ul. O sa ma fac ca nu inteleg reclama la ... completati voi

28 februarie 2012 18:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.