Părinții care refuză vaccinarea copiilor ar putea fi inculpați pentru rele tratamente aplicate minorului, informează Digi 24.

Un proiect de lege privind obligativitatea vaccinării copiilor ar urma să fie postat pe site-ul Ministerului Sănătății, pentru consultare publică, săptămâna viitoare. Conform acestui act normativ, vaccinarea va fi obligatorie în primul an și jumătate după nașterea copilului.

La început, specialiștii MS vor încerca să-i consilieze pe acei părinți care refuză vaccinarea. Dacă refuzul se menține, în final se va putea ajunge chiar la inculparea acelor părinți.

Pe de altă parte, dacă vaccinarea va avea efecte secundare nefavorabile, familiile copiilor vaccinați ar putea primi daune, menționează proiectul viitorului act normativ.

Integral pe România LiberăComentarii

LV Adica putem hotara ce primaar alegem sau ce presedinte si nu putem alege ce este mai bine pt copilul nostru ? rusine guvernantilor si statului ca traiesc din munca nostra si pe spatele nostru. . . nu ei trenuie sa decida ci noi ! Si mai terminati o data cu vaccinarile aceastea care aduc doar suferinta , pt ca in nici un stat (in afara de America plina de alergici si dependenti de medicamente ) nu decid guvernantii ci parintii . . . Asa ca daca va place sa scrieti reportaje din acestea mergeti in America . . . si luati si toate vaccinurile cu voi .Drum bun !

10 aprilie 2016 15:58

Plecatul Ce ma bucur ca bebele meu e nascut in uk. Aici nu exista sa te oblige. Am facut vaccinare doar după 2 ani si am folosit cabinete private unde au fara mercur.

10 aprilie 2016 1:34

carmen Si daca il vaccinam si i se intampla ceva, cine plateste? Numai ticalosi..dar de libertatea pacientului de a si alege tratamentul ati auzit. Sa mai faci copii in Romania.

9 aprilie 2016 19:30

Maria Niste dobitoci cei care au propus acest proiect de lege! Dar si mai mari dobitoci suntem noi daca nu iesim in strada sa ripostam!

9 aprilie 2016 16:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.