Ministrul Justiției, Raluca Prună, precizează că ordonanța adoptată vineri de Executiv privind interceptările nu restrânge drepturi și libertăți, ci tocmai le face efective, subliniind că SRI nu a primit absolut nicio competență pe care nu o avea.

''Câteva clarificări esențiale, tot pentru formatorii de opinie. 1 — Ordonanțele de urgență sunt acte cu putere de lege. 2 — OUG adoptată vineri nu restrânge drepturi și libertăți, ci tocmai le face efective. Cu o urmărire penală și o combatere a infracționalității slabe, discuția despre drepturi e un lux teoretic. 3 — SRI nu a primit absolut nicio competență pe care nu o avea până la decizia 51/2016 a CCR. Competențele sale de cercetare penală specială după OUG sunt exclusiv limitate la punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică pentru infracțiuni din titlul X din Codul Penal și terorism. Pentru toate aceste infracțiuni urmărirea penală este proprie, i.e. exclusiv la procuror, la nimeni altcineva — nu polițist, fie el și judiciar, nu alt organ de cercetare penală specială. România nu face aici nicio excepție. Celor care invocă incorect exemplul altor state membre le sugerez să se uite la agenda europeană pe JAI'', a scris ministrul, luni, pe pagina sa de Facebook.Integral pe AgerpresComentarii

UNFORGIVEN Tzoparlanca asta care ne-a asigurat ca zeci de ani ta-su a lucrat la externe si nu la Securitate, de parca se putea altfel, ca o "tehnocrata" de Bruxelles cu mandat limitat, aflata in concediu fara plata si cu postul blocat, parca e prea agresiva sa-si indeplineasca sarcinile intocmai si la timp alaturi de momaia ei M 10. PS: Lasa-ne coana cu pruna noastra acolo !

14 martie 2016 15:54

Vax Po puli Nu a primit, dar nici nu i s-a luat. A pastrat ce-si luase singur! Ochiul si Timpanul la scara nationala.

14 martie 2016 14:23

Interceptaati si cerat intre amanti,sau numai luare de mita,ca darea nu e infractiune? Noroc ca domana ministru nu este si politician,ci numai tehnocrat.Nu cercetarea penala ne supara,ci modul cum se face,fara control social si parlamentar,cu puteri exclusive pentru SRI si DNA.De ce trebuie asculati 46 mii de oameni- daca scadem copiii si pe cei de la sate,toti functionarii publici si politicienii sunt ascultati.Daca se asculta si capatul firului,trecem de milion.Si culmea,interceptarile se indosariaza ,pentru oportunitate.Cazul dlui P-si nu numai-este clar.Nu infractiunile va intereseaza ,domnilor ! Si-apoi,delapidarea presupune bani inregistrati,abuzul, un script pagubitor ,numai mta si barfa politica se dovedeste cu inregistriAti transformat Romania in tara de deltori-mama lor de baroni, ii pun eu bine , de unde au ei bani-si acum va incurcati in manipulari.Maia avem pana la colaps,continuati !

14 martie 2016 11:17

Tescovina Baa, zapacita lui Spurcatu, tuica de pruna ai terminat-o demult cu nen-tu Basescu si cu procuroarea comunista Macovei si acum ii tragi tare cu tescovina! Vezi ca, la exces, asta iti da limbarita si ajungi sa vorbesti ca sa te afli in treaba. Carevasazica emiti judecati de valoare de doi bani bucata, pe care le beshi cu aerul ca ai descoperit ecuatia ultima a universului. Iar asta e, intradevar, un "lux teoretic". Pai, proasta dracului, iti imaginezi cumva ca o fiinta umana se naste doar pentru a fi haituita de procurori si suspecionata pe toate caile de securisti? Tu vezi societatea umana doar ca o imensa puscarie, in care te pomenisi tu paznic sau sef al plutonului de executie? Nu crezi cumva ca o buna combatere a infractionalitatii presupune o buna educatie, o moralitate publica cat mai inalta si un nivel de trai decent?

14 martie 2016 11:04

huoooooooo!! asta e picata din pula , ia cerut demisia sefului penitenciarelor si ala sa pisat pe ea!

14 martie 2016 10:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.