Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat joi că Escherichia coli enterotoxigen serotipul 026 este cauza îmbolnăvirii copiilor cu sindrom hemolitic-uremic și este diferită de E-coli găzduită în mod obișnuit în intestinul uman.

"Acest sindrom hemolitic-uremic, în marea majoritate, peste 90% din cazuri, se corelează cu prezența acestui germene E-coli enterohemoragic producător de toxină. E-coli entoropatogen este o variantă care produce boală diareică, dar o boală diareică comună fără asocierea producerii de toxină. Cauza îmbolnăvirii copiilor cu sindrom hemolitic-uremic este infecția cu E-coli enterotoxigen serotipul 026. Acest E-coli 026 este o tulpină de E-coli diferită de cea pe care o găzduim în mod obișnuit în intestinul nostru, care este extrem de patogenă din cauza capacității de a produce toxină", a explicat Rafila, într-o conferință de presă, la Spitalul "Marie Curie".

El a spus că exclude alte ipoteze cum ar fi îmbolnăviri virale, rotavirus, vaccinarea sau intoxicații cu substanțe chimice.

Integral pe AgerpresComentarii

Cetatean apatrid Chiar asa, care e sursa bacteriilor ? Asta este intrebarea fundamentala !

26 februarie 2016 7:19

MEME Sursa de contaminare si infectare cu lighioana letala, este UN VACCIN aplicat copiilor. Autoritatile technocacacioase refuza sa declare despre VACCIN, caci, ar lovi in interesele companiilor de medicamente. Vezi, chestia cu PREVENTIA lu' Gorghiu PNL&PDL, si de acolo se platesc COMISIOANE grase, partidului si persoanelor care ar scoate Legea blestemata. Deci, MUCLES! pierdem comisioanele, nu conteaza cativa puradei, acolo.....

26 februarie 2016 7:18

rrrr eh, desteptul pamantului ne-a umplut de respect

25 februarie 2016 23:45

Valter Poate ne spune inteligentul asta ca si dom ministru, care e sursa acetei bacterii?????? CA totusi diareea nu se produce de la aer... Daca era apa, ar fi fost mult mai multi.... CE ALIMENT AU IN COMUN ACESTI COPII?????????? Vreun lapte praf, hrana pentru bebelusi- care sunt facute doar de concerne straine si de aia nu aveti voie sa spuneti??? Asta e democratia europeana????

25 februarie 2016 20:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.