După ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit la începutul lunii în scădere prognoza de creştere economică a României în acest an, şi Comisia Europeană (CE) a luat o astfel de decizie. Executivul European crede că economia românească va creşte cu doar 1,6%.

Anterior, CE prognoza o creştere a Produsului Intern Brut al României cu 2,1% în 2012. Decizia a fost luată, în principal, pe fondul efectelor negative generate de turbulenţele de pe pieţele financiare şi de criza din zona euro.

Şi FMI a revizuit în scădere prognoza privind creşterea economiei ţării în acest an de la 1,8-2,3% la 1,5-2%, la începutul acestei luni. Anunţul a fost făcut Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI, într-o conferinţă de presă, în cadrul ultimei misiuni.
Integral pe AdevărulComentarii

Patriot si crestere ZERO ar fi ceva. Da o sa fie minus, desigur daca se analizeaza corect si nu cum au facut grecii de umflau cu plus toate stastisticile. Avem o iarna grea si curand inundatii. Basca de azi s-a scumpit benzina, si azi Romania e in recesiune soto dar inca nu s-a incheiat trimestrul 1. Nu va mai luati dupa fmi si ue ca aia citesc ce dau ai nostri.

23 februarie 2012 14:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.