Un studiu recent arată că persoanele care consumă patru sau cinci ceşti de cafea pe zi sunt mai puţin predispuşi la dezvoltarea diabetului de tip doi faţă de cei care beau ocazional sau deloc. În cadrul studiului, a fost înregistrată o scădere de 30% a cazurilor de diabet, indiferent dacă subiecţii au consumat cafea cofeinizată sau decofeinizată.
Studiul care face parte din programul european de investigaţii asupra problemelor de dietă, sănătate şi stil de viaţă, a demonstrat, de asemenea, că nu există nicio legatură între consumul de cafea şi apariţia problemelor cardiace sau a cancerului.
În acest studiu au fost implicate 42.659 de persoane care au fost monitorizate timp de nouă ani. În această perioadă, 1.432 de persoane au dezvoltat afecţiuni ca: diabet de tipul doi, 394 au avut atac cerebral, 1.801 s-au îmbolnăvit de cancer şi 394 au făcut stop cardiac.
Cercetarea a arătat că un consum mai mare de cafea (patru sau cinci ceşti pe zi) nu favorizează apariţia unor boli cronice. În schimb, a fost înregistrată o scădere de 20-30 de procente a persoanelor care suferă de diabet, scrie American Journal of Clinical Noutrition.
Consumul de cafea fără cofeină a avut acelaşi efect ca cel al celei cofeinizate datorită conţinutului de antioxidanţi si magneziu, responsabili de protejarea organismului.
Conform declaraţiilor doctorului Euan Paul, director executiv British Coffee Association, deşi consumul de patru sau cinci cafele pe zi nu creşte riscul de apariţie a bolilor cronice, femeile însărcinate sunt în continuare sfătuite să micşoreze consumul de cafea până la 200 mg pe zi, inclusiv ceaiul care conţine cofeină, ciocolata şi cola.
Integral pe România Liberă
Alte articole pe același subiect
- Cea mai populară băutură din lume poate preveni deteriorarea vederii
- Medicamentul anti-diabet aflat în bucătărie
- Diabet: un test pe lacrimi ar putea înlocui înţepăturile în deget
- Un procent de 3% dintre bolnavii de diabet sunt copii
- Cafeaua este cea mai vândută marfă din lume, după ţitei
- Ce să faceţi pentru a fi mai deştepţi în 2012
Comentarii
Adaugă comentariu
Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:
- Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
- Accesezi link-ul din mesajul primit.
- Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.
Te-ar mai putea interesa și...
Xiaomi ajunge şi ea pe lista neagră. Care sunt consecinţele
15 ianuarie 2021 16:20Specialiștii americani au creat un algoritm care poate ghici afilierea politică a unei persoane doar pe baza unei fotografii cu fața sa
15 ianuarie 2021 11:39Studiu: COVID-19 ar putea evolua într-o boală sezonieră, similară răcelilor
15 ianuarie 2021 10:56Google a finalizat achiziţionarea Fitbit, o tranzacţie de 2,1 miliarde de dolari
14 ianuarie 2021 20:34COVID-19 ar putea evolua într-o boală sezonieră, similară răcelilor (studiu)
14 ianuarie 2021 20:12Ziarele de astăzi
Praf în ochi, după instalare. Coaliția nu are majoritate pentru a reduce Parlamentul la o singură Cameră
La doar câteva zile după ce și-a preluat mandatul de senator și, ca urmare a înțelegerii avute cu cei de la PNL și UDMR, Anca Paliu Dragu (USR- Plus) a devenit președinte al Senatului, aceasta a demarat proiectul prin care...
Editorial
O soluție pentru redresarea României: politizarea la domiciliu
De 31 de ani, politicienii români, și nu doar ei, refuză să înțeleagă că modelul politizării întregii societăți este unul care nu poate duce decât la dezastru. Din 1990 și până astăzi, societatea românească...