Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, trage un semnal de alarmă şi spune, într-un interviu la România liberă, că se mai gândeşte dacă îi mai acordă Laurei Codruţa Kovesi un mandat la şefia DNA.

Astfel, întrebată dacă ia în calcul o prelungire a mandatelor pentru şeful DNA şi Procurorul General, ministrul Justiţiei a răspuns:

"Ar fi neserios din partea mea să mă lansez în speculaţii cu privire la prelungirea sau nu a unor mandate. Sigur, ca principiu, am spus că legea dă posibilitatea reînvestirii unei persoane, însă iarăşi cred că societatea românească este, la acest moment, destul de antagonică şi cred că o procedură - vorbesc ca principiu - de reînvestire a unei persoane care a făcut dovada unei bune administrări, dovada de integritate şi profesionalism, ar expune acea persoană criticii unei părţi din societate. Eu înţeleg din motive de transparenţă să fac publice criteriile de profesionalism, integritate, performanţă, astfel încât să fiu împăcată cu propunerile pe care le pun pe masa CSM-ului şi, finalmente, pe masa preşedintelui. Nu voi face o procedură complicată, pentru că la aceste funcţii de conducere în parchete nu vorbim de concursuri. Am obligaţia morală, şi am să fac asta, să merg personal în ţară, la curţile de apel şi la parchetele de pe lângă curtea de apel să-i încurajez pe cei integri şi foarte buni să-şi depună candidatura", a spus ministrul Prună.


Comentarii

Mihai O da afara si guvernul pica. Pariem ?

23 decembrie 2015 14:02

europeanu da-o afara pe covesi ca prea ne deranjeaza la furat !

23 decembrie 2015 9:37

gica,contra Numai cu asentimentul Marelui Licurici

23 decembrie 2015 6:38

Acid Poate se intampla o minune!

23 decembrie 2015 5:45

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.