Miniștrii de Finanțe ai țărilor membre Uniunii Europene vor aproba, marți, noi măsuri care vor obliga țările membre zonei euro să predea la Bruxelles proiectul de lege a bugetului pentru a fi verificat, înainte de aprobarea acestuia de către parlamentele naționale.

Conform proiectului de măsuri de reglementare obținut de către publicația financiară „Financial Times”, Comisia Europeană, brațul executiv al Uniunii Europene, va fi împuternicită să trimită echipe de supraveghetori în țările aflate în cadrul unui program de asistență financiară și chiar să numească experți în cadrul ministerelor naționale. Aceste reguli vor permite Comisiei să adopte și în Irlanda și Portugalia același nivel de monitorizare drastică așteptat să fie impus asupra Greciei, săptămâna aceasta.

Cele două legi noi cresc puterile oferite recent Comisiei prin nou-convenitul acord fiscal, permițându-i să impună modificări de politici fiscale și de cheltuieli bugetare în țările care au încălcat limitele de datorie și de deficit ale UE. În prezent, 14 din cei 17 membri ai Uniunii monetare cad sub incidența acestor „proceduri de deficit excesiv”. Doar Luxemburg, Finlanda și Estonia se încadrează în limitele UE.

Integral pe AdevărulComentarii

Vopsiti de HAZNAUA 3 Masca construita pe promisiuni si atent vopsita de televiziunile lui Voiculescu si Ghita s-a topit. In spatele ei se vede clar, dupa 30 de ani, hidosenia unui partid organizat ca un grup infractional, mizeria unor tradatori de tara speriati ca isi vor pierde puterea si libertatea si un sistem osificat de coruptie care distruge tara aceasta de zeci de ani. Au facut praf Romania, au indatorat-o pentru zeci de ani, au slabit puterea legii, au subminat presa libera, au tradat si vandut pe nimic resursele facand jocul rusilor. Raul facut acestei tari are nevoie de ani sa fie reparat.

6 iunie 2019 22:12

cetatean Super! ii vom putea lua la bani marunti pe nemti, francezi si englezi, pe ce cheltuie banii!

20 februarie 2012 12:33

MikiDutza Am invatat la istorie ca romanii au luptat secole de-a randul pentru independenta. Prin aderarea la UE si NATO am renuntat la tot ce au castigat inaintasii nostri, am devenit sclavii strainilor, ne-am vandut resursele, demnitatea si independenta nationala.

20 februarie 2012 11:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.