Csibi Barna a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că atunci când va fi întrebat de recenzori cărei etnii îi aparţine, el va răspunde că este secui deoarece, potrivit legislaţiei internaţionale, astfel poate beneficia de dreptul la autodeterminare, în timp ce ca maghiar nu poate spera decât la "drepturi minoritare".
"La recensământ mă voi declara secui, ca secui am dreptul la autodeterminare, conform legislaţiei internaţionale. Ca maghiar sunt doar minoritar, pentru că maghiarii îşi trăiesc autoderminarea prin statul lor, Ungaria. În concluzie, maghiarii din România pot spera doar la drepturi minoritare, în schimb etnia secuiască se poate defini ca popor şi are dreptul la autodeterminare, la un stat naţional secuiesc, aşa cum este şi România", a afirmat Csibi Barna.Integral pe MediafaxComentarii

Ferenc D. Eu nu voi declara nici magyar, nici secui... voi declara - ungur! E bine așa! Astfel sa ma bage la Hun-garia, adica la ungurii din gară!

8 august 2020 13:04

Felix Clampanau Ha mi o kokorigo te fleașca... nem kokoriga te gașka?

8 august 2020 13:03

Ferenc D. Eu nu voi declara nici magyar, nici secui... voi declara - ungur! E bine așa! Astfel sa ma bage la Hun-garia, adica la ungurii din gară!

8 august 2020 12:53

anna mihai SECUII, animale pe cale de disparitie .

24 octombrie 2011 9:21

steluta ce te-as pune in celula cu Zmarandescu ! o sa te declari apoi secuiana !

24 octombrie 2011 7:22

florin @VAL : organele se scoala cand vor muschii lor ! Nu degeaba li se spune organe de "stat" , Cat despre Base , mai taci , mai suge si la sfarsit inghite , ma !

24 octombrie 2011 2:38

florin in ce limba a declarat ?!! no, ista vrea ajunge ca tokes , ma , la prliamentu european (mare cuvant asta : european ; acolo unde primesi bani fara sa faci nimc !)

24 octombrie 2011 2:33

Eugenius De ce nu te declari nebun ? Asa ai parte nu numai de autodeterminare ci si de tratament gratuit !

24 octombrie 2011 2:04

val Bravo Organelor de stat ale noastre, daca acest individ mai este inca liber. Ei contra opozantilor le intocmesc procese cu zeci de capete de acuzare iar astuia nu au reusit sa-i gaseasca incadrarea intrun articol din Constitutie? Bashinescu ca sa nu-i supere pe unguri sa plece de la guvernare si sa-si piarda privilegiile, inghite orsice, ar vinde-o si pe masa moarta. Sa traiti bine si sa acceptati orice umilire a poporului Roman.

24 octombrie 2011 0:31

anne1970_ar Pe langa faptul ca e mare prost si incult , e si un mare dusman al secuilor..., un derbedeu ieftin, supralicitat nejustificat de mass-media. Presa ce se ocupa de el, se descalifica...

23 octombrie 2011 23:11

Ion maramures ca sa stie toti bozgorii noi nu suntem o etnie ci spre deosebire de ei "suntem independenti suntem o natiune de sine statatoare" vad ca va sta in coaste MIHAI VITEAZU dumnezeu sa l odihneasca si sa l binecuvinteze pt tot ce a facut pt poporul roman , sa va duceti la habsburgi sa cereti drepturi la ei caci cu ei impreuna ati asuprit alte popoare . spre deosebire de NOI care nu am pornit razboi pe nedrept pt asuprirea altor neamuri , trib de beduini ce sunteti, perciunari nespalati ce sunteti

23 octombrie 2011 23:10

Burebista Rex Dacorum ok, csibi ia si tiganii cu tine sa fie fondul genetic mai larg, sa nu va umpleti de copii tampiti. va dam o bucata de pamant, din aia de unde s-a defrisat padurea, tragem un gard in jur si taiem si bilete. ca la zoo. succesuri iti doresc!

23 octombrie 2011 22:52

Ion maramures Bai attilo sti ca huni vin din Asia si ca aici este Europa noi avem radacinile aici si s-a dus vremea stapinirilor straine asa ca daca vreti acceptati sa traiti musafiri in tara noastra daca nu intoarceti va in Asia la obiceiurile voastre de nomazi ce erau stramosii vostri....de le era lene sa se dea jos de pe cal ca sa si faca nevoile.

23 octombrie 2011 22:49

Colac Secuiesc Eu zic sa-l sprijin si sa investigam cum si-au pierdut secuii limba.

23 octombrie 2011 22:38

Attila Mai, Closca. Cea care te-a adus pe viata cel mai probabil era o gaina. Altfel iti dadea un nume omenesc, ceva de genul Cocosel. Dar din vorba ta reiese ca ai cloaca, deci... nu faci pui, lesbianoooooooo.

23 octombrie 2011 22:34

Attila Mai Ioane din Maramoros, s-a intamplat miracolul, ca organul ala despre care pomenesti in scrierea ta, sta in pozitie verticala pe spatele calului... deci, te poti pregati...

23 octombrie 2011 22:31

istvan de ce-l mai bagati in seama pe acest gunoi de barna?

23 octombrie 2011 20:30

Ion maramures stiti cind va fi ardealul al ungurilor ......cind se va scula pula calului de la statuia lui Mihai Viteazu

23 octombrie 2011 19:11

gheorghe doja aici cam ai dreptate mai csibi mai. v-au calarit ungurii pana ce v-ati uitat limba, obiceiurile si istoria. acum sunteti o masa de manevra ungureasca. asta se pregatea si romanilor daca nu venea primul razboi mondial. din pacate pentru secui a fost prea tarziu. tarziu pentru voi este si acum. faptul ca esti secui nu iti da dreptul la un stat national secuiesc (si daca te mai ambalezi atat poate vei avea parte de franghie sanatoasa romaneasca si de una bucata de sapun). in lume sunt sute de etnii care nu au tara. si daca va faceti voi stat secuiesc, luam toti tiganii si ii bagam in secuime si atunci o sa deveniti minoritari din nou.

23 octombrie 2011 18:58

Closca Etnia secuiasca nu exista. Ori esti ungur, ori futi pe mama-ta.

23 octombrie 2011 18:11

Iancu Pai rahatul asta de presa romaneasca dece nu ne spune ce masuri s-au luat inpotriva acesstui derbedeu ? ( dac s-au luat ).Nu-i intereseza?

23 octombrie 2011 17:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.