Miliardarul american Donald Trump, în cursă pentru președinția SUA, a propus introducerea tuturor musulmanilor din SUA într-o bază de date. Declarațiile republicanului au fost condamnate de Hillary Clinton și Jeb Bush, conform Agerpres.

La întrebarea unui jurnalist al NBC dacă este în favoarea ideii ca musulmanii să fie obligați să se înregistreze, Trump a răspuns nu numai că este de acord, dar dacă va ajunge președinte va și implementa acest sistem.

''Este nevoie de multe sisteme, în afară de bazele de date. Voi pune în practică aceasta, absolut'', a declarat Trump.

În ce privește modul specific în care musulmanii ar trebui să se înregistreze, Trump a spus: ''În diferite locuri. Se pot înscrie în diferite locuri. Dar aceasta este problemă de gestiune. Țara noastră duce lipsă de gestiune''.

Rămânând evaziv, ca de obicei, în răspunsurile sale, Trump a afirmat că ''esențial este că oamenii pot veni în țară, dar ei trebuie să vină legal''.

Solicitat, de asemenea, de către jurnalist să spună prin ce se deosebește baza de date pentru înregistrarea musulmanilor de eforturile din secolul trecut de urmărire a evreilor în Germania nazistă, miliardarul american a replicat: ''Tu să-mi spui''.

Reacțiile la declarațiile lui Trump nu au întârziat să apară. ''Este o retorică șocantă'', a afirmat pe Twitter favorita la învestitura democrată Hillary Clinton. ''Toți cei care caută să conducă această țară trebuie să denunțe'' o astfel de retorică, a adăugat ea.

Cel puțin un candidat republican la prezidențiale l-a condamnat pe Donald Trump, care propusese deja închiderea moscheilor radicale și care face campanie din vară împotriva imigrației clandestine. ''A vorbi de internare, închiderea moscheilor, fișarea oamenilor este rău'', a declarat vineri la CNBC Jeb Bush, care se prezintă drept anti-Trump. ''Aceasta nu este o problemă de fermitate. Este o manipulare a temerilor și a angoaselor oamenilor. Aceasta nu este forță, ci slăbiciune'', a afirmat Jeb Bush.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.