19 organizații non-guvernamentale îi cer premierului desemnat Dacian Cioloș să îl înlocuiască pe Marius Bostan, propus la Ministerul Societății Informaționale, pentru că promovează "un discurs al urii profund discriminatoriu", întrucât el susține site-ul inliniedreapta.ro, informează Mediafax.

ONG-urile citează un articol de pe site-ul Vox Publica, în care se arată că pe numele lui Marius Bostan este înregistrat domeniul pentru site-ul inliniedreapta.ro. Astfel, organizațiile semnatare descriu acest site ca promovând "un discurs al urii profund discriminatoriu", în condițiile în care unul dintre criteriile pe care ar trebui să le îndeplinească membrii viitorului guvern este să nu fi promovat și să nu promoveze un discurs discriminatoriu, bazat pe ură.

Cu toate acestea, Marius Bostan nu face parte din echipa publicației online În Linie Dreaptă, dar activitatea și opiniile sale sunt prezentate în articole pe acest site.

"Vă solicităm aşadar reanalizarea nominalizării dlui Bostan din propunerea de Guvern iar parlamentarilor le solicităm să ia în considerare aspectele menţionate mai sus în cadrul audierilor şi să ceară clarificarea legăturilor sale cu platforma În Linie Dreaptă", spun cele 19 ONG-uri.

ONG-urile care semnează solicitarea de reanalizare a propunerii sale în funcția de ministru al Societății Informaționale sunt: Asociaţia Română pentru Cultură Educaţie şi Normalitate, Alături de Voi Iași, Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni - ANBCC, Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki, Academia de Advocacy, ActiveWatch, Agenţia de dezvoltare comunitară Împreună, Asociaţia Funky Citizens, Asociația Romani Criss, Centrul pentru Jurnalism Independent, CeRe : Centrul de Resurse pentru participare publică, Civitas Politics, Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Confederaţia Caritas România, Fundaţia Comunitară Bucureşti, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Fundația pentru o Societate Deschisă, Grupul pentru Democraţie Participativă Plenum și Societatea Academică din România.

Marius Raul Bostan, propus ministru pentru Societatea Informaţională în Guvernul Cioloș, este administrator la Telekom România, numit din partea Ministerului pentru Societatea Informațională (MSI).

"La Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională îl propun pe domnul Marius-Raul Bostan, cu experienţă în sectorul privat în acest domeniu, experienţă în telecomunicaţii şi IT, în calitate de membru în Consiliul de Administraţie la Romtelecom şi acum la Telekom Romania Telecommunications", a anunțat, duminică Dacian Cioloș.

Marius Raul Bostan este în prezent membru al Consiliului de Administraţie la operatorul de telecomunicaţii Telekom România, numit de Ministerul pentru Societatea Informațională, şi senior partner la VMB Partners, firmă care asigură servicii de consultanţă în special privind emiterea de obligaţiuni.

Bostan este unul dintre foştii lideri ai tinerilor ţărănişti. El este membru fondator și vicepreședinte al Fundației "Ioan Bărbuș", înființată pentru cinstirea memoriei eroilor PNȚ. A fost lider în Liga studenților și președinte al TUNȚ, organizația studențească a PNȚCD.

În prezent ocupă funcţia de preşedinte al Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri, o organizaţie non - profit şi neguvernamentală înfiinţată în 1997 specializată în consultanţă pentru sectoarele public şi privat.

El este, de asemenea, membru al Fundaţiei Romanian Business Leaders, care reuneşte antreprenori şi lideri de business din mediul privat.

Bostan a coodonat un proiect denumit Re>patriot, prin care românilor din diaspora li se prezentau oportunităţiile de deschidere a unei afaceri în România.

Este licenţiat în matematică şi absolvent al cursurilor postuniversitare de management din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative. A lucrat pentru implementarea unor programe ale Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID), Băncii Mondiale şi ale Comisiei Europene, pentru administraţia publică locală. A fost organizator al primei Conferinţe Internaţionale de Descentralizare Fiscală din România si a urmat cursuri de specializare în Anglia şi Italia.

El a colaborat cu experţii americani ai Research Triangle Institute în cadrul operaţiunilor de emitere de obligaţiuni municipale și a lucrat la majoritatea emisiunilor de obligaţiuni din România.

Bostan s-a născut pe 18 mai 1970, în comuna Rugineşti din judetul Vrancea.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.