„O mare problemă este să reținem în țară rezidenți buni. Dar cum vom face asta cu bani puțini, greu de spus. Cum să-i rețin când nu am argumente? Le pot eu da salariul din Vest? Eu am fost în Germania și m-am întors, dar știu cum e acolo. Și atunci îi înțeleg pe cei care pleacă. Vreau să fac și facem tot ce putem, institutul nostru merge bine, e, poate, cel mai dotat din țară. Dar suntem o insulă și insula asta e ca în Robinson-ul lui Gellu Naum, deși singuri, suntem înconjurați de multi alții cu care interacționăm. Mă afectează sărăcia oamenilor, a instituțiilor, mă afectează ignoranța”, spunea, pentru revista Sinteza, în urmă cu un an, directorul Institutului Oncologic din Cluj, Patriciu Achimas, acum nominalizat de premierul Dacian Cioloș, să preia șefia Ministerului Sănătății.


Comentarii

Paul In sfirsit,avem si noi in Guvern oameni destepti , activi si practici.

16 noiembrie 2015 18:03

liberalul socialist Gica, adevarul este ca punem PROST problema, pt ca nu stim altfel. Un minisrtu nu trebuie sa puna mina pe bisturiu, deci e irevelevant daca e bun (sau prost) chirurg. Dupa cum un direc6tor de sptal e irevelevant cit d ebun medic e - este necesar de un MANAGER! Asta e diferenta itnre spitalele romanesti si cele straine: la noi avem dircftori "somitati" medicale, in restul lumii (civilizate), au manageri. Asa si cu asta: a invatat DESTUL prin spitalele frantuzesti ca sa nu fie ca un manager roman! A veit si a inceput sa se ocupe de DREPTURILE PACIENTILOR - intr-o tara in care pacientii sunt SCLAVI si masa de stors pt sistem. STIE de ce pleaca cei de virsta lui, stie ce trebuie facut sa nu mai plece - sau, eventual, daca pleaca SA SE EDUCE sa si si intoarca, sa aplice AICI ceea ce au invatat. Chiar crezi ca un doctor hirsiit in sistem, obisnuit cu spaga si sistemuld e relatii, care nu a plecat in vest tocmai pt ca AICI sistemul ii convenea mai mult, ar face vreo reforma? In cel mai bun caz, ar "ajusta" perestroik pe ici pe colo, sa impace si CAPRA (Sistemul) si VARZA (pacientii - pascuti de capre, desiguri...)

16 noiembrie 2015 11:01

Gica Pe mine nu ma deranjaza ca respectivul domn a lucrat in strainatate, unde o fi si invatat ceva. Probabil ca nu prea multe, deoarece in doi ani nu inveti nici cum se tine ca lumea bisturiul in mana. Mi se pare curios ca s-a intors. O fi din patriotism sau trageau aia prea tare de el?

16 noiembrie 2015 9:25

Gâgă De ce nu luați măsuri să nu ne mai hrănim cu omg-uri și atunci se vor reduce secțiile oncologice..prevenția unde e ?..dacă manânci sănătos nu mai au medicii de lucru nu mai primesc" premii" de la aparținători...etc.....

16 noiembrie 2015 8:37

liberalul socialist Tinarul Baciu, se pare schimbat pt ca muncise,. ca student, ca fotomodel isi arata chilotii ALTORA, nu cei proprii, ar fi fost EXACT ceea ce era nevoie in Sanatate, un sistem invechit, prafuit, bazat pe relatii, mafiot de-a dreptul. Se vede ca a mmuncit si in tara si in Vest, ARE deci experienta din spitale - dar NU la nivel managerial. Deci, el STIE ce trebuie schimbat - nu ca un "director" care nu are NICIUUN MOTIV sa schimbe ceva. Cei care pleaca din tara, tinerii medici, STIU CEL MAI BINE ca TREBUIE si ce anume. Din acest punct de vedere, ar fi fost mai bun decit oricare infipt in sistem. Dar am auzit ieri ATITEA despre chilotii acestui tinar propus incit mi-am amintit de atacurile initiale la adresa Udrei: ca poarta mini, ca isi arata titele, ca poarta pantofi cui, ca s-a vosit... Pe atunci, sa ne amintim, Basescu ERA IUBIT d emai toti, deci de Udrea nu se legau ca ar fi fost "amanta lui Base" - ci pur si simplu ca ARATA BINE. Cum au distrus-o si pe Mona Musca. O femeie desteapta este acceptabila, la romani, doar daca poate fi baturta si "isi stie locul", Dar mai ales, daca e si urita. Daca e frumoasa SI DESTEAPTA, devine automat tinta tuturor mediocrilor

16 noiembrie 2015 8:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.