Cel puţin 14 imigranţi, dintre care şapte copii, au murit înecaţi miercuri dimineaţă, în timp ce încercau să ajungă în Grecia, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de naufragii mortale care au loc de câteva luni în largul coastelor Turciei, relatează site-ul Le Parisien.

Ambarcaţiunea de lemn, care a plecat noaptea din regiunea turcă Ayvacik, s-a răsturnat din cauza rafalelor de vânt, în timp ce se îndrepta spre insula greacă Lesbos, potrivit agenţiei de presă Dogan.

Douăzeci şi şapte de persoane au putut fi salvate de către gărzile de coastă turce, care au fost ajutate de elicoptere în căutarea supravieţuitorilor, potrivit Dogan.

"Ambarcaţiunea s-a scufundat probabil după ce s-a lovit de stânci. Aceasta era foarte deteriorată şi a început să ia apă la bord, însă pasagerii au decis să îşi continue drumul", a declarat guvernatorul provinciei Canakkale, Hamza Erkal, citat de agenţia de presă guvernamentală Anatolia.

"În această dimineaţă, alţi 14 refugiaţi au murit. Este neapărat nevoie de un Aylan pentru ca lumea să se trezească?", a spus preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan la Ankara.

Turcia, care găzduieşte oficial 2,2 milioane de refugiaţi sirieni, este punctul de plecare preferat de numeroşi imigranţi, care aleg să călătorească pe mare în condiţii periculoase având drept destinaţie insulele greceşti, punct de intrare în Uniunea Europeană.

De la începutul anului, 580.125 de persoane au sosit în Grecia pe cale maritimă, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi.

În total, peste 454 de imigranţi şi refugiaţi au murit sau au fost daţi dispăruţi în cursul primelor zece luni ale anului 2015, în timp ce traversau Marea Egee între Turcia şi Grecia, potrivit Amnesty International.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.