Specialiștii germani prezenți la București au lăudat eforturile medicilor români, în cazul victimelor din incendiul din clubul bucureștean Colectiv, a declarat, marți, Ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, informează Agerpres.

"Autoritățile române din domeniul sanitar se află în fața unor provocări majore atât din partea medicilor, cât și din partea personalului medical lucru care a fost apreciat în mod clar și limpede de către specialiștii germani prezenți la București, care au considerat că personalul medical, medicii români au prestat eforturi enorme, realizările lor fiind excelente și fiind profund apreciate de aceștia", a declarat ambasadorul Germaniei, în cadrul unui eveniment organizat la reședința sa.

El a amintit că în aceste zile a fost prezentă la București o echipă de medici germani care au evaluat gradul de transportabilitate a răniților și au decis transferarea unora dintre aceștia în spitale din Germania.

În spitalele din Capitală mai sunt internate, marţi, 76 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 24 în stare critică și gravă, alţi 30 de pacienţi fiind spitalizaţi în unităţi sanitare din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia, Elveţia şi Germania.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii (MS), marți dimineaţă erau internaţi în spitale din Capitală 76 de răniţi, dintre care la Spitalul de Arşi 15 pacienţi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 15, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 6, la Spitalul "Sfântul Ioan" - 5, la Spitalul Elias - 7, la Spitalul Militar Central - 7, la Spitalul "Sfântul Pantelimon" - 2, la Spitalul Floreasca - 6, la Spitalul Universitar de Urgenţă - 8, la Spitalul Gerota - 3 (un pacient a revenit în 5 noiembrie pentru că nu se simţea bine), la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu" - 2.

Alţi 34 de răniţi în incendiul din Colectiv au fost transferaţi în unități sanitare din străinătate, dintre care patru au decedat.

În Marea Britanie au fost transferaţi nouă răniţi, dintre care unul - Tudor Golu - a decedat marţi, iar ceilalţi opt sunt în proces de evaluare medicală.

În spitale din Belgia sunt internate opt persoane, toate în stare stabilă, a precizat Ministerul Sănătăţii.

În Olanda au fost transferate tot opt persoane, însă două dintre acestea au decedat sâmbătă, una în drum spre spital şi cealalată la spitalul din Rotterdam, respectiv Tullia Ciotola şi Florin Cristian Popescu. Ceilalţi şase răniţi transferaţi în Olanda sunt în stare stabilă.

În Israel au fost transferate trei persoane rănite în incendiul din Colectiv, dintre care una este în stare stabilă și o alta în stare instabilă. O altă persoană care era internată în Israel - Teodora Maftei - a decedat luni.

În Austria au fost transferate două persoane, ambele fiind în stare stabilă, iar în Norvegia şi Elveția au fost internaţi alţi doi răniţi în incendiul din Colectiv.

Alţi doi răniţi au plecat în Germania, pe cont propriu, urmând să fie stabilite locurile unde se află, a precizat Ministerul Sănătăţii.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoană. În 11 zile de la tragedie au decedat alte 21 de persoane, numărul victimelor ajungând, marţi, la 48.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.