Patru migranți dintre care doi copii s-au înecat marți după ce au căzut dintr-o barcă condusă de călăuze și aflată în dificultate în largul insulei grecești Lesbos din Marea Egee, potrivit poliției portuare elene, informează AFP.

Patrulele gărzii de coastă și ale Agenției de supraveghere a frontierelor europene, Frontex, au reperat în apă corpurile acestor patru persoane. Ele au salvat anterior nevătămați alți patru migranți, dintre care un copil.

Cele opt persoane erau date dispărute și căutate după o operațiune de salvare a 42 de migranți aflați la bordul ambarcațiunii. Aceștia au fost transferați de echipele de salvare la Mitilini, centrul administrativ al insulei.

Potrivit declarațiilor lor, ambarcațiunea de plastic la bordul căreia se aflau, venită de pe coastele Turciei din apropiere, avea probleme și opt persoane au căzut în apă.

Mii de migranți au sosit în ultimele luni în Lesbos și alte insule grecești din Marea Egee.

Săptămâna trecută, peste 80 de persoane au murit în naufragii succesive în Marea Egee, inclusiv mulți copii.

La 28 octombrie în largul Insulei Lesbos, scufundarea unei bărci de lemn ce transporta peste 300 de persoane a făcut 29 de morți dintre care 14 copii. 274 au fost salvate.


Comentarii

PRECIZARE: Va rugam sa ne scuzati pentru defekarea acestui EURO-"articol" cu "tragedia" (da, am auzit si noi ca micutul Mohamed de 3 ani si Elias, de 4 ani, au fost futtuti în kur de un EURO-bulangiu german-LGBTTIQ si apoi strangulati, n.n.), dar astia ne platesc sa va "sensibilizam" la "refugiati" (motiv pentru care am si "ales" poza cu conglezii din corabie, surprinsi de furtuna la pescuit, în largul apelor Liberiei, n.n.)! Cu respect, Felix-Ocnashul & A3

4 noiembrie 2015 9:55

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.