Peste 25.000 de oameni au participat marţi seara la un protest în memoria victimelor de la clubul Colectiv. Mitingul a pornit de la un apel pe Facebook pentru demisia primarului Sectorului 4, însă s-a transformat într-unul împotriva Guvernului.

Oamenii au ieşit în stradă şi în celelalte oraşe mari din ţară, precum Brașov, Sibiu, Arad, Cluj și Iași, cerând demisii după tragedia de la Colectiv.


UPDATE 01.26- Protestul s-a încheiat. La Club Colectiv au rămas câteva zeci de persoane, aşezate în jurul covorului de candele şi flori.

UPDATE 01.10 - Câteva sute de protestatari au ajuns la Club Colectiv şi îi aplaudă pe cei care erau deja la altarul de lumini şi flori de lângă local.

UPDATE 00.30 - În rondul de la Universitate a fost redeschisă circulaţia, mai puţin ieşirea spre Magheru. Potrivit hotnews.ro, mai sunt circa 2.000 de oameni în Piaţă.

UPDATE 00.06 - Peste 8.000 de oameni s-au întors la Universitate, acolo unde a început manifestaţia, la ora 18.00, şi a ocupat carosabilul din rond şi de la KM 0.

Se striga "E doar inceputul, vrem demisia". Lumea se aplaudă pentru efort!

UPDATE 23.33 - O parte dintre cei care au protestat în centrul Capitalei se întorc în Piaţa Universităţii, strigând "Vrem spitale, nu catedrale!". Ceilalţi au pornit spre Clubul Colectiv.

UPDATE 23.13 - Bucureştenii care cer în stradă demisia primarului Cristian Popescu Piedone, a premierului Victor Ponta şi a ministrului Gabriel Oprea, au început să plece de la Primăria Sectorului 4, spre Clubul Colectiv, numărul protestatarilor fiind de aproximativ 25.000.

Manifestanţii tranzitează bulevardul George Coşbuc şi scandează Demisia.

Ei se îndreaptă spre Clubul Colectiv, unde în urma incendiului de vineri seară 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte aproximativ 200 au fost rănite.


UPDATE 23.00 - Manifestanţii, care au plecat din Piaţa Constituţiei, pe bulevardul Libertăţii, au ajuns, la ora transmiterii acestei ştiri, la sediul Primăriei Sectorului 4, unde cer demisia primarului Cristian Popescu Piedone.

Numărul manifestanţilor continuă să crească, după ce mii de oameni li s-au alăturat acestora pe Calea Victoriei. Potrivit Mediafax, aproximativ 25.000 de protestatri au plecat spre Primăria Sectorului 4.

Potrivit hotnews, în faţa Primariei Sector 4 s-a auzit o bubuitură ca de petardă.

Manifestanții scandează ''Rușine, rușine să vă fie'', ''Hoții'', ''Colectiv'', ''Nu aveți coloană decât oficială''. Ei reclamă că trăiesc în ''țara dezinteresului național''. În fața primăriei s-a format cordon de jandarmi.

Manifestanții anunță că vor continua și în zilele următoare protestele.


UPDATE 22.20- Manifestanţii, al căror număr depăşeşte 20.000 de persoane, au ajuns în Piaţa Constituţiei, unde strigă "Jandarmeria apără hoţia", iar unii dintre protestatri s-au urcat pe gardul Parlamentului.

Potrivit Mediafax, numărul manifestanţilor depăşeşte 20.000.

Protestatarii, care au plecat de la MAI pe Calea Victoriei, se află acum în faţa Parlamentului, iar unii s-au urcat pe garduri, strigând "Daţi-ne drumul!"

UPDATE 21.55 - Mii de protestatari scandează "Demisia!", în drumul lor spre sediul Primăriei Sectorului 4 din Capitală.

UPDATE 21.37 - Mii de protestatari au ţinut un moment de reculegere în faţa Bisericii Kretzulescu din Capitală

UPDATE 21.28 - Coloana de protestatari a ajuns în Piaţa Revoluţiei, unde peste 100 de jandarmi se află deja în faţa Ministerului Afacerilor Interne.

UPDATE 21.00 - Protestatarii pleacă din Piaţa Victoriei şi se îndreaptă spre Piaţa Revoluţiei, la sediul Ministerului de Interne. De acolo, cel mai probabil vor pleca spre Primăria Sectorului 4, a afirmat reporterul Antena 3, George Ciubotaru.


UPDATE 20.45 - Jandarmeria: Discutăm cu liderii acestei adunări şi încercăm să aflăm intenţia lor

UPDATE 20.32- Peste 15.000 de oameni sunt acum în faţa Guvernului, mulţimea umplând Piaţa Victoriei şi întinzându-se şi pe bulevardul Lascăr Catargiu înspre Piaţa Romană, unde se circulă cu dificultate.

UPDATE 20.05 - Reporterul Antena 3, George Ciubotaru, a descris, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, atmosfera din Piaţa Victoriei din această seară, afirmând că "se strigă unitate şi se cere demisie colectivă".


UPDATE 19.41 - Peste 10.000 de oameni demonstrează în faţa Guvernului, împotriva corupţiei, în urma tragediei din clubul Colectiv, anunţă Mediafax.

În piaţă sunt oameni de toate vârstele, majoritatea tineri, dar şi trecuţi de 50 de ani, incluzând femei cu bebeluşi în braţe şi familii întregi.

Reporterii Antena 3 au precizat că au existat câteva incidente între protestatari şi jandarmii mobilizaţi în centrul Capitalei.

UPDATE 19.25 - Protestatarii au ajuns la Piața Victoriei. Peste 7.000 de oameni cer demisiile primarului Cristian Piedone şi ministrului Gabriel Oprea pentru tragedia din clubul Colectiv.

În faţa Guvernului, manifestanţii au fost întâmpinaţi de zeci de jandarmi, care le-au oprit înaintarea spre clădire.

Pe drum, protestatarii au întâlnit o maşină de pompieri şi au început să strige: "Cinste lor, cinste pompierilor", iar aceştia le-au răspuns la scandări cu sirena.

De asemnea, le-au strigat celor aflaţi în maşini pe bulevard "şi voi aveţi copii".


UPDATE 18.50 - Centrul Bucureştiului a fost blocat de cei care demonstrează cerând demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, după tragedia de vineri seară, de la Clubul Colectiv.

Potrivit reporterului Antena 3, mii de protestatari se îndreaptă dinspre Piaţa Universităţii spre Piaţa Victoriei, fluturând steaguri naţionale şi pancarte cu mesaje prin care cer demisia lui Piedone.

Traficul pe Bulevardul Magheru este blocat.

Ora 18.00
Aproximativ 300 de persoane s-au adunat la această oră în Piaţa Universităţii, unde cer demisia primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, în urma tragediei de vineri seară, de la Club Colectiv.

Protestatarii vor porni în marş spre Primăria Sectorului 4. Ei au adus lumânări şi flori pe care le-au depus pe lângă fântână, formând şi o cruce din lumânări.

Conform paginii de Facebook pe care a fost creat evenimentul, peste 5.500 de persoane şi-au anuntat prezenta, în timp ce 6.400 s-au aratat interesaţi.

Oamenii au venit cu steaguri naţionale şi cu pancarte pe care scrie "Corupţia ucide", "Corupţia, indiferenţa şi lăcomia ucid toată România", "Politicieni, toţi sunteţi vinovaţi de masacrarea României".

Majoritatea sunt tineri şi spun că au venit în piaţă pentru a manifesta împotriva indiferenţei şi coprupţiei din rândul autorităţilor, care duc la tragedii.

Oamenii au început să strige "Ruşine să vă fie", "Piedone nu uita, va veni şi vremea ta" şi "Jos Oprea".

Astăzi, mai devreme, procurorii au ridicat documente de la Primăria Sectorului 4.

Primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, declara, sâmbătă, că nu are ce să-şi reproşeze şi că, din punctul de vedere al primăriei, Clubul Colectiv a funcţionat legal, controalele inspectorilor săi desfăşurându-se înainte de ora 16.30, în cadrul programului de lucru, nu seara şi noaptea, când clubul are activitate.

Clubul Colectiv se află în fosta fabrică Pionierul, o clădire de patru etaje, de pe strada Tăbăcarilor, nr. 7.

În urma incendiului care a avut loc, vineri seară, în club, şi-au pierdut viaţa 32 de persoane şi au fost rănite aproape 200. Peste 130 de oameni răniţi în incendiu sunt internaţi în spitalele din Capitală, aproape 90 fiind în stare critică şi gravă.


Comentarii

carmen Auzeam la radio ca autorizatia nu era conditionata de PSI.. Cum e posibil ca niste locatii destinate publicilui sa nu depinde de asemenea norme elementare de functionare. JOS CORUPTII!! NEMERNICII AU FACUT LEGI SPECIALE PENTRU SPAGA..DE ASTA SUNT LEGILE STUFOASE IN ROMANIA..

4 noiembrie 2015 8:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.