22.31: Oamenii au ajuns în fața Primăriei Sectorului 4. Protestatarii au încercat să intre în parcarea Primăriei, dar jandarmii i-au rugat să nu depășească cordonul pus de ei. Nu s-a recurs la violență.

Oamenii îi cer lui Piedone să își asume responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat în clubul Colectiv, săptămâna trecută.

Fostul ambasador al Olandei în România, Matthijs van Bonzel, a scris pe, Facebook, că 20.000 de oameni au ieșit în stradă în Capitală pentru a cere demisia Guvernului.

22.23: Forțele de ordine se așteaptă ca manifestația să degenereze și ca protestatarii să recurgă la violență. Peste 100 de jandarmi, dar și angajați ai unei firme de securitate privată așteaptă protestatarii în fața Primăriei Sectorului 4.

21.56: Manifestanții strigă ”Demisia”, în timp ce se îndreaptă către Parlament. Protestatarii au plecat de la sediul MAI, după circa o jumătate de oră.

21.40: Rapperul Spike a scris pe Facebook că a auzit un jandarm când le spunea altor jandarmi, prin stație, că la ora 23.30 se va interveni ca să ”imprăștie” protestatarii.

"Suntem la miting la victoriei şi am fost la toaletă lângă metrou şi când am ieşit alergau jandarmii agitaţi şi unu era în negru cu staţie şi le dădea indicaţii şi printre altele a zis :"la 23,30 intervenim să îi împrăştiem" . Daţi share să vadă cât mai multă lume să ştie la ce să se aştepte. Mulţumesc”, a scris Spike, pe Facebook.

21.30: Peste 100 de jandarmi sunt în fața MAI, deși protestatarii nu au ajuns încă.

21.18: Oamenii încep să plece de la protest. Atunci când au pornit spre MAI unii oameni au crezut că mitingul s-a încheiat și mulți au pronit spre metrou.

Protestul este în continuare unul pașnic. Jandarmii nu au intervenit.

Oamenii au scandat "Jos Guvernul", "Ne-am săturat", "Demisia", "Să vă fie frică, poporul se ridică", "Voi dați afară tinerii din țară", "Rușine să vă fie", "Oprea e de vină pentru moartea lui Gigină", "Piedone nu uita, pușcăria-i casa ta", "Jos Oprea", "Jos Ponta", "Piedone asasin, Oprea asasin", "Toate partidele politice, aceeaşi mizerie", "Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă", "Ultima soluție, înc-o revoluție".

21.32: Mii de manifestanți care au plecat din Piața Victoriei au ajuns în fața Bisericii ”Kretzulescu” din centrul Capitalei, unde au ținut un moment de reculegere pentru victimele incendiului din Colectiv.


20.56: Oamenii au pornit spre sediul Ministerului de Interne.

19.57: Protestatarii scandează ”nu plecăm acasă, morții nu ne lasă”.

19.49: Candidatul la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a declarat pentru România Liberă că au ieșit foarte mulți oameni în stradă, care în alte circumstanțe nu ar fi făcut acest lucru și a precizat că speră că la acțiunile viitoare vor participa și mai multe persoane. Nicușor Dan i-a numit asasini pe demnitarii din Palatul Victoria.

De asemenea, Nicușor Dan a declarat că legea nu trebuie modificată și respectată.

”Faptul că trebuie modificată legea e o prostie, pentru că legea există, doar că trebuia respectată de patru ani încoace”, a spus Nicușor Dan.

19.36: Peste 13.000 de oameni cer demisia lui Piedone, a premierului și a lui Gabriel Oprea. Oamenii spun către Ponta ”ieși afară, javră ordinară”.

Protestatarii sunt, în continuare, dezamăgiți că nu sunt mai mulți oameni în stradă.

19.28: Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat pentru România Liberă că nu poate oferi cifra exactă a numărului de jandarmi care gestionează protestul, întrucât variază în funcție de ”modul de manifestare”. Enache a precizat că numărul jandarmilor va fi suplimentat în măsura în care protestatarii vor deveni violenți. El a apreciat că, până acum, protestul decurge normal și că ”vom tratat echilibrat situația, trebuie evitată orice formă de violență, întrucât la manifestație participă femei și copii”.

Întrucât nu este o manifestație organizată în prealabil, protestatarii pot sta în stradă oricât.

Georgian Enache a mai spus și că a fost restricționat traficul rutier pe toate bulevardele pe care se află protestatarii pentru a fi evitate orice accidente.

Conform legii singurele situații în care jandarmii pot interveni sunt atunci când se tulbură grav ordinea publică și când se pune în pericol viața unei persoane.

19.17: Protestatarii au ajuns la Piața Victoriei. Oamenii se declară dezamăgiți de numărul protestatarilor care au ieșit în stradă și au scandat ”ieșiți din casă dacă vă pasă. Peste 8.000 de oameni sunt în acest moment în Piața Victoriei.

UPDATE 19.02: Bulevardul Magheru a fost blocat de protestatari. Oamenii scandează ”Oprea nu reziști, nici cu mii de securiști”.

Două mașini de poliție deschid drumul spre Piața Victoriei.

18.51: Oamenii strigă ”Jos Comunismul”.

18.45: Circa 3.000 de oamenii au pornit în marș spre Guvern. La protest au apărut foarte mulți jandarmi complet echipați.

18.39: Circa 2.000 de persoane au blocat Piața Universității.

18.28: Oamenii cer în continuare demisia premierului Victor Ponta. La fața locului se află mai mulți polițiști și jandarmi, inclusiv un negociator de la Jandarmerie.

18.10: Oamenii cer demisia lui primarului Cristian Piedone, premierului Victor Ponta și a ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

”Corupția, lăcomia și indiferența ucid toată România”, au scandat oamenii.

Circa 1.000 de persoane au cântat Imnul României în Piața Universității.

18.00: Deocamdată la Piața Universității s-au adunat aproximativ 200 de oameni. Protestatarii poartă pancarte pe care se poate citi ”colectiv”, ”noi suntem generația care dictează viitorul”, ”bunicii la război, părinții la revoluție, este rândul nostru”.

Manifestanții cer demisia lui Piedone.

-------------

Internauţii s-au mobilizat pentru a cere demisia primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Astfel, un miting a fost anunţat, pe Facebook, pentru marţi în Piaţa Universităţii, începând de la ora 18.00.

Mitingul a fost anunţat pe pagina de Facebook "Demisia Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători" şi a fost însoţit de mesajul "Să nu mai lăsăm oamenii să fie sacrificaţi în numele şpăgii".

Până acum şi-au anunţat participarea 385 de persoane, însă având în vedere faptul că la marşul solidarităţii de duminică s-au adunat 12.000 de persoane, numărul de participanţi ar putea fi mai mare.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat, sâmbătă, că nu are ce să îşi reproşeze din punctul de vedere al Primăriei, deşi Primăria este cea care a dat autorizaţia de funcţionare a clubului. Mai mult, Piedone a arătat că din punctul lui de vedere clubul a funcţionat legal.

De asemenea, Piedone a declarat, îm faţa Clubului Colectiv, că localul nu deţinea autorizaţii de la ISU pentru că avea o declaraţie pe propria răspundere, semnată de unul dintre asociaţii Clubului, care este cuprinsă într-un acord de funcţionare.

"Avem la dosar toate actele, am îndeplinit toate normele legale de eliberare a acordului de funcţionare. Legea Poliţiei locale spune că pentru eliberarea acordului de funcţionare trebuie să avem acordul locatarului, contractul de închiriere, titlul de proprietate, datele de identificare de la Registrul Comerţului. Locatarul da declaraţie pe proprie răspundere despre ce activitatea pe care trebuie să o desfăşoare. Acordul de funcţionare însumează toate acordurile de la toate instititutiile", a susţinut primarul Sectorului 4.

Patronii clubului Colectiv sunt suspectaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Unul dintre proprietarii clubului, Alin George Anastasescu a fost reţinut de procurorii Parchetului General-

Integral pe România LiberăComentarii

Zăgan Vichente AFIRMAŢIA UNUI TÂNĂR DINTRE MANIFESTANŢI ::AZI CLAR:BUNICII NOŞTRI AU FĂCUT RĂZBOIUL,PĂRINŢII NOŞTRI AU FĂCUT REVOLUŢIA ,NOI GENERAŢAI TÂNĂRĂ DE ACUM VREM SĂ SCĂPĂM DE CEI CE NU RESPECTĂ LEGEA ŞI SFIDEAZĂ SOCIETATEA.ADEVĂR DE NECONTESTAT

4 noiembrie 2015 9:40

Ion Cr Exact cum anticipam; imediat dupa tragedie s-au dat numai mesaje subliminale la revolta si haos. Pana si un cantec emotionant ,cu priza la tineri,intitulanume; "ce faceti"? ! Analizati fiecare cuvant si atitudine a unui inalt oficial,hiperactiv, si veti intelege. Analizati actiunile unor moderatori tv.; Rares Bogdan,Malin Bot,Striblea s.a. Parca toti se coordonau subtil in crearea starii emotionale.Acoperitii si-au intrat in rol. Turcescu pune si el umarul.Ma tem ca totul a fost premeditat pentru a crea o mare emotie si explozia mamaligii. Apoi exploatezi naivitatea si emotia unor tineri mai putin atenti la manipulari. De fapt tinta nu e Piedone ci guv Ponta pe care se tot chinuie licuricii sa-l dea jos ,prin marionetele interne. Bun si dupa ce vine? PD-L, Predoiu,Blaga etc.Genul acesta de tragedii,pentru a crea mari emotii colective, imi aduc aminte de turnurile din SUA,ori "terorismele" din Spania (trenuri) sau Anglia (metrou)etc. Si n-ar fi exclus ca regizorii sa fie cam acceasi.

3 noiembrie 2015 21:02

facebook Jos Ponta!! jos Oprea! iesitii din case!! la Guvern toata lumea sa ii aruncam de la etaj pe Asasini!!

3 noiembrie 2015 20:49

nae De ce Ponta imbecililor ? Ca asa vor cei ce v-au trimis in strada ? Nu v-ar fi rusine de jigodii fitoase de bucuresteni , curve vandute !

3 noiembrie 2015 20:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.