Cel puţin 43 de oameni au murit, în Franţa, în cel mai grav accident rutier din această ţară după 1982. Un autocar şi un camion s-au ciocnit într-o curbă şi au luat foc.

Printre victime se află un copil de trei ani, fiul şoferului camionului, care a murit şi el în accident. Bilanţul tragediei nu poate fi încă stabilit cu precizie deoarece lista pasagerilor autocarului a ars în incendiul care a distrus cele două vehicule.

Primele cercetări efectuate în cazul tragediei din Franţa arată că şoferul camionului a pierdut controlul asupra vehiculului, care a blocat şoseaua chiar înaintea unei curbe.

Şoferul autocarului a reuşit, totuşi, să salveze câteva vieţi: el a deblocat uşile de urgenţa iar opt oameni au putut ieşi înainte de a fi cuprinşi de flăcări. I-a ajutat şi conducătorul unei maşini care circula în urma autocarului.

Autocarul transporta pensionari dintr-un sat vecin, care plecaseră într-o excursie de o zi. Acum, mica localitate este în stare de şoc.

Premierul Manuel Valls s-a deplasat la locul accidentului împreună cu miniştrii internelor şi transporturilor.

În Parlament s-a păstrat un moment de reculegere iar mesaje de condoleanţe au venit de la preşedintele François Hollande, aflat în Grecia, dar şi de la cancelarul german Angela Merkel.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.