Fostul secretar de stat, Hillary Clinton, l-a depășit pe principalul său contracandidat în alegerile primare democrate, în vederea prezidențialelor din noiembrie 2016. Astfel, Clinton l-a devansat pe Sanders cu 20 de puncte în intențiilor de vot, potrivit Agerpres.

La o săptămână după prima dezbatere democrată televizată, dominată de fosta Primă Doamnă, Clinton este creditată cu 49% dintre opțiuni, în creștere cu 7 puncte față de sondajul de luna trecută, în timp ce senatorul de Vermont a coborât la 29%, în scădere cu 6 puncte, indică o anchetă NBC News/Wall Street Journal.

Ancheta a sondat și intențiile de vot în favoarea lui Joe Biden, cotat cu 15% (-2%), deși actualul vicepreședinte american lasă în continuare să planeze incertitudinea în privința eventualei sale candidaturi. Dacă Biden este scos din ecuație, scorul lui Hillary Clinton crește la 58%, iar cel al lui Bernie Sanders la doar 33%.

În același sondaj, niciunul din ceilalți trei candidați declarați — Martin O'Malley, fost guvernator de Maryland, Lincoln Chafee, ex-guvernator și senator de Rhode Island, și Jim Webb, fost senator de Virginia — nu depășește 2% dintre intențiile de vot.

Într-un sondaj distinct CNN/ORC dat publicității marți, miliardarul Donald Trump și neurochirurgul pensionat Ben Carson continuă să conducă în cursa pentru învestitura republicană, cu 27%, respectiv 22% dintre intențiile de vot.

Carly Fiorina, fost CEO al Hewlett-Packard, care urcase pe locul al treilea într-un precedent sondaj, coboară pe poziția a 7-a din 12 candidați republicani, după o scădere de la 15% la 4% dintre intențiile de vot.

Integral pe România LiberăComentarii

SINCERE FELICITĂRI BABEI-CLINTON - SPER CA VA CÂŞTIGA (DE DEPARTE) ŞI ALEGERILE !!! Cu respect, Paulus

5 iunie 2017 22:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.