Necesităţile actuale ale Armatei Române au crescut şi acesta este motivul pentru care Ministerul Apărării Naţionale a decis să angajeze rezervişti voluntari, contra cost. Voluntarii vor încheia un contract pe patru ani, perioadă în care trebuie să participe la instruire 15 zile pe an şi primesc 10% din funcţia de bază pe toată perioada cât au statut de rezervist voluntar.

Ministrul Apărării Mircea Duşa, citat de GÂNDUL, a declarat că  pot deveni rezervişti militari toţi tinerii între 18 şi 35 de ani dar şi soldaţii şi gradaţii profesionişti care dintr-un motiv sau altul au trecut în rezervă, cu precizarea că, timp de trei ani, având în vedere că sunt persoane deja instruite, nu participă la programe de instruire. După trei ani intră în acelaşi program de instruire ca şi cei care sunt debutanţi în această calitate. În perioada de pregătire, rezerviştii voluntari vor fi detaşaţi la Ministerul Apărării Naţionale. Numărul de rezervişti voluntari va fi stabilit în funcţie de prevederile din bugetul Ministerului Apărării Naţionale anual.

După ce au rezolvat, zic ei, toate problemele economice şi financiare cu care se confruntă cetăţenii români, guvernanţii noştri s-au aplecat şi asupra nevoilor materiale pe care le au azilanţii din România. Aceştia vor primi bani pentru cheltuieli personale la nivelul salariului minim pe economie, o sumă  pentru plata chiriei, servicii medicale gratuite, joburi, cursuri de calificare etc. Iniţiatorii actului normativ susţin că, din cauza exilului forţat, azilanţii se află într-o situaţie precară, din punct de vedere fizic, psihic cât şi financiar. Dar, subliniază NAŢIONAL,  probleme identice au şi românii care au ajuns în această situaţie, dar nu din cauza exilului, ci tocmai a faptului că trăiesc în România!

Strănii care solicită azil în România vor primi o indemnizaţie de 1.117 lei pentru perioada de vară, iar pentru sezonul rece 1.185 lei. Asta înseamnă, după cum remarcă JURNALUL NAŢIONAL, o sumă care depăşeşte cu aproape 200 de lei pensia medie din România, sau de 13 ori mai mare decât alocaţia pe care o primeşte un elev în fiecare lună. În plus, azilanţii care nu au loc în unităţile specializate de cazare, vor primi bani de chirie ca să locuiască în altă parte.

Statele membre ale UE, fiecare dintre ele având problemele sale interne, au întârziat să îşi ţină promisiunea de a contribui financiar la bugetul UE pentru a se rezolva criza imigranţilor, anunţă COTIDIANUL.  La ultimul summit european din 23 septembrie, şefii de stat şi de guvern au promis că vor face tot ce le stă în putinţă ca să aducă banii ceruţi. Suma de care UE ar avea nevoie efectiv pentru a se descurca cu valurile de refugiaţi/imigranţi este de cel puţin un miliard de euro. Contribuţia din partea statelor membre trebuie să ajungă rapid la 500 de milioane de euro, restul de 500 de milioane euro urmând să fie acoperit de Comisia Europeană.

Până acum doar zece state au venit cu banii ceruți, ajungându-se deocamdată la o sumă de doar 275de milioane de euro. 80% din această sumă a fost acoperită de doar două state: Germania și Marea Britanie. Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker venit cu o propunere ca acest impozit pe solidaritate europeană să provină dintr-o o taxă care ar putea fi obţinută printr-o majorare de impozit pe combustibil sau prin creşterea taxei pe valoarea adăugată (TVA) în statele membre UE.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost surprins de declaraţiile critice formulate de preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker la adresa politicii occidentalilor faţă de Rusia, anunţă EVENIMENTUL ZILEI. „Această poziţie este una surprinzătoare şi voi afla mai multe detalii cu ocazia întâlnirilor pe care le voi avea cu ocazia Consiliului European. Este neobişnuit ca preşedintele Comisiei Europene să facă declaraţii în chestiuni cheie fără să armonizeze aceste declaraţii cu statele membre”, a spus Iohannis. Săptămâna trecută, Jean Claude-Juncker a declarat că Occidentul trebuie coopereze cu Rusia pe principii de egalitate.

Atât a fost capabil preşedintele României, Klaus Iohannis, să închege, ca reacţie la ieşirea malignă a  preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, constată ROMÂNIA LIBERĂ. Acea declaraţie junckerină care induce imperativul galactic potrivit căruia UE trebuie să revină la sentimente calde-calde cu Rusia. Cu o Rusie revizionistă, cu un Putin lipsit de scrupule în raport cu dreptul internaţional şi drepturile omului, cu o Moscovă puternică şi pe faţă angajată în ruperea totală a coeziunii comunitare prin metode subterane. Şi, nu în ultimul rând, cu un Kremlin care are ţi instrumentele, şi nebunia necesară, şi voinţa de neîntors de a testa însăţi coeziunea NATO. Dar asta doar atunci când vremurile s-or coace suficient…Comentarii

Clark @liberalul socialist/ cine crezi ca ar avea curaj sa angajezi unu ca tine/? Dupa cum scrii despre romani ai fi primul care ai dezerta la inamic.

16 octombrie 2015 8:41

liberalul socialist Asta e bine. M-as angaja si eu (sunt rezervist) - dar la INTENDENTA. Ma pricep macar ca Izmana Generalu sa numar ciubotele, in interesul national!

15 octombrie 2015 17:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.