Românii care au achiziționat autoturisme Wolkswagen la mâna a doua le pot înmatricula fără probleme în România, a precizat oficial purtătorul de cuvânt al RAR, Roxana Nica. "Măsurile de blocare a eliberării cărților de identitate se aplică doar celor 300 de autoturisme noi nevândute, care se află la dealer. Cei care dețin deja autoturisme Wolkswagen nu sunt afectați în nici un fel de această măsură, nu vor întâmpina nici o piedică,  pot să stea liniștiți", a declarat, Roxana Nica. 


Autorităţile române vor cere Volkswagen să plătească diferenţa pentru taxa de mediu rezultată în urma reclasificării motoarelor cu probleme, astfel încât cumpărătorii maşinilor nu vor fi afectaţi din acest punct de vedere, potrivit ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Registrul Auto Român (RAR) va urmări remedierea problemelor de la cele 105.000 de maşini Volkswagen din România. Datele de la Volskwagen vor veni în 7 octombrie, potrivit ministrului Transporturilor, Iulian Matache.

"Pentru a elimina presupunerile privind numărul de astfel de autovehicule ce au fost înmatriculate în România, au fost eliberate cărți de identitate pentru un număr de 105.000 autovehicule, din care 56.000 noi la data înmatriculării și 49.000 aveau statut de vehicul utilizat, adică second hand. De asemenea, se află pe stoc, nevândute, la dealerii Volkswagen, un număr de circa 300 autoturisme pentru care nu vor mai fi eliberate cărți de identitate până la rezolvarea problemelor. Aceste autovehicule nu vor mai putea fi vândute", a spus Matache.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.