De peste patru săptămâni meteorologii emit avertizări de ninsori abundente, iar întreaga ţară se apropie din ce în ce mai mult de epoca de gheaţă. Nici Capitala nu pare că mai câştigă lupta cu blestemul alb.

Autorităţile locale se luptă cu ninsorile masive, care aduc aminte parcă de iernile de altădată, când circulaţia era blocată şi oamenii îşi săpau drumul spre serviciu. Chiar dacă ne aflăm în era tehnologizată, într-o capitală europeană, oamenii sunt în continuare nemulţumiţi de acţiunile utilajelor de deszăpezire.

Pe de altă parte, serviciile din slujba cetăţeanului, de transport public, de salvare şi chiar cel de meteorologie nu depun armele, iar angajaţii lucrează la foc continuu pentru a putea ţine lucrurile în condiţii normale.

Brânduşa Raeceanu, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport explică câteva probleme care pot fi evitate şi care opresc fluidizarea mijloacelor de transport:
• Este foarte important ca oamenii să nu-şi mai parcheze automobilele neregulamentar, pe liniile de tramvai sau în apropiere sau sub liniile de troleibuz
• Să acorde prioritate mijloacelor de transport în comun
• Şoferii ar trebui să evite traversarea prin locuri neregulamentare, cum sunt liniile de tip CF (cale ferată) ale tramvaielor 41 şi 32, întrucât mai multe autoturisme au rămas, aceste zile, suspendate pe şine

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.