"Suntem în faţa celui de-al doilea risc ca magnitudine de la al doilea Război Mondial încoace. Cred că problemele de securitate sunt extrem de severe şi uşurinţa cu care oamenii politici europeni reacţionează mi se pare condamnabilă atâta timp cât nu sunt soluţii ca acest val să fie oprit"

"În România poate să apară oricând un act terorist. Şi eu vă spun un lucru. Nu există serviciu secret în Europa sau în lume, introducem aici, în această oală, şi servicile secrete americane, care să poată garanta că un procent din miile, zecile de mii de oameni care vin din Africa, din Orientul Mijlociu, din Afganistan şi din Irak, nu sunt finanţaţi să vină chiar de Statul Islamic. (...) Ce pierd din vedere oamenii din stat şi oamenii de decizie e faptul că Statul Islamic controlează producţiile din rafinăriile de ţiţei din Libia şi Irak, controlează fluxurile teroriste din Orientul Mijlociu şi Africa. Nu-i de joacă. Ei pot finanţa ca printre aceşti amărâţi să plaseze o reţea organizată în interiorul Uniunii Europene. Şi eu nu uit, aduceţi-vă aminte declaraţia Statului Islamic: Califatul va cuprinde Balcanii şi România. Deci informaţii cu privire la riscuri sunt"

"România nu este pregătită pentru un salt în riscurile de securitate. România până acum nu a refuzat refugiaţi. Avem cinci centre. Avem 1.500 de locuri. Avem 300 - 400 de refugiaţi. Eu înţeleg şi lozinca cu solidaritatea pe care o lansează multe state, chiar doamna Merkel cu care am o relaţie foarte bună şi o simpatie. Nu am văzut-o când România a spus am frontierele sigure. De ce nu aş fi în Schengen?"


Comentarii

Ion C. Ca intotdeauna , nea Traian oportunist si parsiv. Ce spune el e f corect dar el o face din interes politic.Vrea sa fie iar ceva in politca.Credeti ca daca era Presedinte in functie mai zicea ce zice acum? S-a vazut cat de umil si servil a fost in fatza stapinilor UE si nu numai. Ma tem ca si el ,dar si noi,suntem partasi la ce se intampla. Acum deplange situatia si ne abureste ca el le-a spus la grangurii mondiali. Dar nu el aproba politica SUA in IRAQ,Afganistan ? Nu el il ridiculiza pe Tariceanu ca vrea sa ne retragem din Iraq? Nu l-am auzit atunci ca ar condamna actiunile NATO, sau al unor tzari care bombardau cica teroristii. Asa ca cine se uita in gura lui Basescu n-are de cat sa se lase prostit.

5 septembrie 2015 9:53

Pute mai ciuma iar ai dat din coata ca sa apari in presa cu niste idei care orice idiot le stie ,chiar si tu !!Stai mai omule si bea si ragaie in liniste !!

5 septembrie 2015 8:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.