Deşi, probabil, atunci când au apărut pe piaţă au fost considerate revoluţionare şi de mare succes, adevărul este că evoluţia tehnologiei aduce cu sine nu doar lansarea unor noi gadget-uri, ci şi dispariţia altora. Iată în rândurile de mai jos câteva din cele care vor dispărea în următorii 10 ani.

1. Navigator GPS

Zilele când oamenii erau dispuşi că cheltuie 200 de dolari pe astfel de gadget-uri au apus de mult, spun analiştii. Motivul? Caracteristicile lor vor fi fie preluate de către smartphone-uri, fie vor fi integrate în echipamentele standard ale maşinilor.

2. E-readerele

Deşi au apărut pe piaţă de destul de puţin timp, acestea au suferit deja transformări majore trecând de la e-readerele cu taste, la cele touchscreen. Potrivit însă analiştilor, ele vor dispărea în câţiva ani. " Tabletele vor înlocui e-readerele. Singurul avantaj al acestor dispozitive este display-ul e-ink, spre deosebire de display-urile LCD ale tabletelor. Estimăm că până în 2020 veţi putea cumpăra aşa ceva pentru doar 20 de dolari, dar în general volumul vânzărilor va fi aproape de 0. Mai concret, va avea aceeaşi soartă ca CD player-ul.


3. Telefoanele obişnuite

Aşa cum era de aşteptat, mai multe produse din lumea tehnologică vor fi afectate de succesul răsunător al smartphone-urilor. Cel mai mult însă, spun analiştii, vor suferi telefoanele mobile obisnuite. Potrivit lor, smartphone-urile avea o cota de piata de 80% pana in 2015, în timp ce, în 2018, acestea vor fi singura opţiune.
Integral pe Money.roComentarii

R. ok ma uit , multumesc.

19 decembrie 2011 3:50

cineva vezi si tu acolo ,integral pe money .ro

18 decembrie 2011 14:52

R. Eu vad ca s-au enumerat numai 3 din 7..... Oameni buni voi vedeti celelalte 4?

18 decembrie 2011 14:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.