Economia Statelor Unite a înregistrat în trimestrul al doilea o creștere de 3,7%, peste estimarea inițială a Departamentului pentru Comerț, informează Mediafax.

Estimarea medie a 79 de analiști intervevați de Bloomberg indica o creștere a PIB de 3,2%.

Informația a apărut în condițiile în care oficialii Rezervei Federale trebuie să decidă dacă creșterea economică este suficient de puternică pentru a suporta prima majorare a dobânzii de politică monetară după 2006, cel mai devreme în septembrie.

În timp ce piața muncii a înregistrat progrese, iar rata șomajului a scăzut în iulie la 5,3%, inflația se află cu mult sub ținta de 2% a băncii centrale, iar volatilitatea burselor la nivel mondial ar putea întârzia creșterea dobânzilor.

A treia estimare referitoare la evoluția PIB în trimestrul al doilea urmează să fie publicată la sfârșitul lunii septembrie.

Cel mai important factor care a dus la revizuirea PIB în trimestrul al doilea a fost creșterea investițiilor companiilor, în special în construcții, cercetare și dezvoltare, precum și majorarea stocurilor.

Cheltuielile în domeniul proprietății intelectuale au avansat cu 8,6%, cel mai mult după ultimul trimestru din 2007.

Cheltuielile de consum ale populației, care reprezintă aproape 70% din economia americană, au urcat cu 3,1% în termeni anuali, față de estimarea inițială de 2,9%.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.