32 dintre cei 36 de consilieri judeteni au chiulit ieri de la sedinta extraordinara in care trebuiau sa decida conservarea lucrarilor in valoare de 4 milioane de lei deja efectuate la o cladire de pe strada Vasile Alecsandri nr. 6. Dand dovada de lasitate, alesii iesenilor au preferat sa absenteze decat sa fie pusi in fata unei dileme: daca ar fi votat impotriva atunci ar riscau sa fie dati in judecata pentru lasarea in paragina a patrimoniului judetului, iar daca ar fi fost de acord, atunci ar fi ramas fara sprijinul politic al partidelor din care fac parte.

Justificandu-si absenta prin faptul ca nu au primit documentatia privind cheltuirea celor 4 milioane de lei deja alocati pentru lucrarile la cladirea monument-istoric, consilierii judeteni ai PSD si PNL au lipsit cu totii. De la PDL au fost prezenti 4 – Lucian Flaiser, Maria Cabalau, Valerica Andronache si Gheorghe Baltag, acestia spunand ca ceilalti 5 democrat-liberi sunt pe teren. Nici macar vicepresedintii Constantin Adascalitei (PSD) si Victor Chirila (PNL) nu au fost prezenti. In aceste conditii, lucrarile la imobil nu pot continua si nici nu pot fi conservate, desi cladirea nu are nici acoperis, nici geamuri si nici ferestre, astfel ca ploaia si eventuala ninsoare pot distruge ce s-a facut pana acum. Amintim ca alesii iesenilor au aprobat initial alocarea a 8 milioane de lei pentru consolidarea si reabilitarea imobilului in care ar urma sa se mute o parte dintre biroruile Consiliului Judetean si au fost de acord cu plata a 4 milioane de lei, suma reprezentand prima transa. Insa, cand a venit vorba sa dea si restul, au aparut refuzurile. Dupa cateva sedinte in care s-a discutat pe aceasta tema, seful CJ, Constantin Simirad, a decis sa propuna macar conservarea lucrarilor. Insa, proiectul acesta, care ar fi trebuit discutat ieri, va fi inclus pe ordinea de zi a unei sedinte viitoare. Tot atunci se va discuta si despre transferul unor fonduri dintr-un capitol bugetar in altul in cadrul proiectului de modernizare a ambulatoriului Spitalului "Sf.Ioan”.

Rea-credinta dovedita

In urma situatiei de ieri, Simirad i-a amenintat pe consilieri ca ii va chema in judecata fiindca se opun tuturor proiectelor Iasului. "N-au venit la sedinta fiindca le-a fost frica sa voteze. Daca ar fi votat impotriva, atunci cladirea se deteriora si ma intorceam impotriva lor prin proces fiindca prin decizia lor s-a stricat un bun care apartine judetului. Nu puteau fi nici pentru aceste proiect, ca aici intervine ‘ambitul’ liderilor USL. De parca aceasta cladire ar fi a mea si ar fi facut-o ca sa ma simt eu bine. Este o prostie. Insa la USL este rea-credinta, asa ca au bagat capul sub aripa, sau in nisip, ca strutii. Refuza orice proiect il propun. La un moment dat, erau eu impotriva unor proiecte tocmai ca ei sa le voteze, si asa faceau. Procedam ca in cazul copiilor handicapati. Asa au trecut multe proiecte, dar acum s-au prins ca au si ei informatori. Astfel s-au opus cand a fost vorba sa luam in patrimoniu Tehnopolis sau cand a trebuit sa primim bani pentru Aeroport. Din cauza lor s-au intors la Guvern 1,5 milioane de lei, bani care ar fi trebuit sa acopere stricaciunile facute de inundatii la Stolniceni-Prajescu, si fondurile date de primarul Capitalei. Consilierii USL n-au fost de acord ca banii sa ajunga la sinistrati, ci au dorit da faca pietruiri de drumuri, ca acolo pui trei pietre si zici c-ai adus 7 camioane. Asa se sifoneaza banul public. Exista dedesubturi si pe unele le banuiesc. Ma gandesc sa-i dau in judecata pe cei din USL pentru rea-credinta fiindca se opun la toate proiectele Iasului si daca se va degrada cladirea de pe Vasile Alecsandri sigur o voi face”, a spus Simirad.

Cand se vor schimba lucrurile?

Seful CJ ii mai acuza pe cei din USL ca refuza orice dialog si i-a asemanat pe liderii lor cu Muammad Gadhafi si Hitler: "Asa procedeaza cei din opozitie, refuza dialogul. Oamenii destepti din cele doua partide nu mai au nici un cuvant, fiindca au aparut cei doi pubertini intarziati (liderii partidelor, n.r.) si interzic orice parere”. Simirad este insa convins ca altfel vor sta lucrurile peste o jumatate de an. "In ultimele 6 luni de mandat se va schimba treaba, fiindca nu vor mai putea fi dati afara din posturile de connsilieri chiar daca li se retrage sprijinul politic (potrivit legii, CJ nu poate fi dizolvat cu 6 luni inainte dea legeri. N.r.). Si atunci va vota fiecare cum va crede, iar multi o vor face pentru proiectele Iasului, mai ales ca se vor apropia alegerile si vor putea fi trasi la raspundere. Insa ceea ce fac ei acum e lipsa de responsabilitate si de maturitate ”, a incheiat Simirad.

Integral peComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.