Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a fost filmat în timp ce culegea cartofi, într-o campanie de imagine mai puţin obişnuită, înainte de alegerile prezidenţiale programate în octombrie, relatează Mediafax.

Astfel, cel mai puternic om din Belarus şi fiul său mai mic, Mikalai, au fost fotografiaţi duminică în timp ce culegeau cartofi şi pepeni, în grădina reşedinţei sale oficiale.

Potrivit serviciului de presă al preşedinţiei, familia şi un grup de persoane care a ajutat-o au cules împreună 70 de saci de cartofi şi pepeni care vor fi donaţi unor orfelinate şi case de bătrâni din ţară.

Imaginea unui tată muncitor poate fi interpretată ca o încercare de a atrage voturi în campania pentru alegerile prezidenţiale, programate în octombrie, însă semnificaţia oricărei strategii PR este îndoielnică, în contextul în care Lukaşenko se află la putere din 1994 şi este aproape sigur că va obţine al cincilea mandat.

Aleksandr Lukaşenko, pe care administraţia George W. Bush l-a catalogat în 2005 drept "ultimul dictator din Europa", nu este tocmai străin de o astfel de campanie de imagine neobişnuită.

În iulie, el a fost fotografiat alături de actorul francez Gerard Depardieu cosind iarbă la ferma sa de la nord de Minsk.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.